Τερματισμό παροχής ίντερνετ με Starlink σε Ουκρανία προτείνει ο Έλον Μάσκ

Το δορυφορικό διαδίκτυο Starlink του πολυδισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ δεν θα παρέχεται πλέον δωρεάν στους Ουκρανούς και η εταιρεία του SpaceX προφανώς ζήτησε από το Πεντάγωνο να το πληρώσει.

Ο κ. Μασκ είπε ότι απέσυρε τη δωρεάν υπηρεσία αφού ο Ουκρανός πρέσβης ήταν αγενής μαζί του. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προκάλεσε οργή σε πολλούς Ουκρανούς νωρίτερα αυτό το μήνα με μια πρόταση να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας στη χώρα τους καλώντας το Κίεβο να παραχωρήσει εδάφη που κέρδισε η Μόσχα

από την εισβολή της τον Φεβρουάριο.

Αυτό ώθησε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andrij Melnyk, να εξαπολύσει μια δριμεία επίθεση στον Musk, λέγοντάς του να «αποχωρήσει» μετά την πρότασή του ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να τερματιστεί, μεταξύ άλλων, επιτρέποντας επίσημα στη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία.

.

I still very much support Ukraine, but am convinced that massive escalation of the war will cause great harm to Ukraine and possibly the world.

— Elon Musk (@elonmusk) October 3, 2022

Σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη, ο Μασκ είπε ότι «απλώς ακολουθεί τη σύσταση» του Ουκρανού πρέσβη.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον Independent.  θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον οκτάμηνο πόλεμο.

Το Starlink ήταν μια ζωτική πηγή επικοινωνίας για τον στρατό της Ουκρανίας. Ο Μασκ ενεργοποίησε το Starlink στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου μετά τη διακοπή των υπηρεσιών Διαδικτύου λόγω της εισβολής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι υπηρεσίες Starlink βοήθησαν στην αποκατάσταση της ενεργειακής και επικοινωνιακής υποδομής σε κρίσιμες περιοχές μετά από περισσότερες από 100 επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Η SpaceX της έχει δώσει από τότε χιλιάδες τερματικά. περίπου 20.000, με κόστος «80 εκατομμύρια δολάρια (71 εκατομμύρια £) και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια (88 εκατομμύρια £) μέχρι το τέλος του έτους», έγραψε ο Μασκ την Παρασκευή στο Twitter.

Το CNN ανέφερε ότι η SpaceX είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να πληρώσει για τη χρήση του Starlink από την Ουκρανία - η οποία θα μπορούσε να κοστίσει κοντά στα 120 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του έτους.

We’re just following his recommendation

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τερματισμό, Starlink, Ουκρανία, Έλον Μάσκ,termatismo, Starlink, oukrania, elon mask