Τέρμα η ανοχή στο όριο ταχύτητας- Η αιτία των τροχαίων στον αυτοκινητόδρομο

Εξαιτίας της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στις κατοικημένες περιοχές, το συμβούλιο οδικής ασφάλειας και η αστυνομία αξιολόγησαν  τα συμβάντα και προέβησαν σε διορθωτικές κινήσεις.

Από 1η Οκτωβρίου μειώνεται οριστικά και τελεσίδικα η ανοχή της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές και από το 20% που ήταν η ανοχή αυτή πέφτει στο 10% , όπως δήλωσε ό Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Ανδρέας Παπάς.

Διαβάστε επίσης: «Κλείδωσαν» οι αυξημένες ποινές:1η Οκτώβρη εφαρμόζονται-Αναλυτικά οι αυξήσεις

Μέχρι σήμερα γινόταν μια ανοχή του 20% στο όριο ταχύτητας

πλέον στις κατοικημένες περιοχές θα μειωθεί στο 10%. Πιο αναλυτικά όπου το όριο ταχύτητας είναι στα 30 χιλιόμετρα θα καταγγέλλεται ο οδηγός στα 35, όπου το όριο είναι 50 θα είναι 10% συν 2 άρα θα καταγγέλλονται στα 58 χιλιόμετρα.

Τις επόμενες 15-20 μέρες θα υπάρξει μια διαφωτιστική εκστρατεία  ούτως ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για την αύξηση των προστίμων με στόχο την συμμόρφωση των πολιτών.

Για τους αυτοκινητόδρομους το όριο θα μείνει όπως ήταν με τον κύριο Παπά να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τις αποστάσεις από τα προπορευόμενο όχημα, ούτως ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα συμβάντα, όπως η καραμπόλα.

Πιο συγκεκριμένα για τις καραμπόλες στη Λευκωσία ανέφερε ότι ο λόγος που γίνονται είναι εξαιτίας της μη τήρησης απόστασης. Ο κύριος Παπάς εξέθεσε το πιο συχνό περιστατικό που συμβαίνει στον αυτοκινητόδρομο, όταν οι δύο λωρίδες είναι κατειλημμένες και κάποιος εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο από την έξοδο Πέρα Χωρίου- Νήσου, το πρώτο αυτοκίνητο που ακολουθεί για να μην κτυπήσει, σταματά απότομα με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα.

Εξαιτίας του ότι 7 με 8 χιλιάδες αυτοκίνητα εισέρχονται καθημερινά στη πρωτεύουσα κατά τις ώρες 6-8 το πρωί, συστήνεται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα