Τέννις: Cyprus Men' s F2 Futures

Τα διεθνή επαγγελματικά πρωταθλήματα συνεχίζονται στην Κύπρο αφού ξεκίνησε στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου το «Futures 2». Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διοργάνωση αναγνωρισμένου επαγγελματικού Διεθνούς Πρωταθλήματος Ανδρών τύπου “Futures”, το οποίο εντάσσεται στο Pro Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), και το οποίο θα μοιράσει στους νικητές χρηματικά βραβεία $10.000. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί

με την συμμετοχή στο ατομικό (singles) 48 αντισφαιριστών στα προκριματικά και 32 αντισφαιριστών στο κυρίως ταμπλό, και στο το διπλό (doubles) 16 ζευγαριών. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό, άρχισαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Από τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας, ο Πέτρος Χρυσοχός κέρδισε τον Ανδρέα Δαμιανού με 2-1 (6-2,6-1). Ξεχώρισαν επίσης οι νίκες στο Διπλό των Κουτρουζά/Οικονομίδη(Gre) επί των Λαζόβ(Bul)/Σικορά(Svk) με 2-1 (4-6, 6-4, 10-5), καθώς και των Χρυσοχού/Σερντάρουσιτς επί των Κελόφκσι(Cze)/Πίχλερ (Aus) με 2-0 (6-4, 6-2).

Αντίθετα αποκλείστηκε στο Μονό ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου που έχασε από τον Αντριάν Αντρτζετσιουκ (Pol) με 1-2 (7-5, 3-6, 2-6) σε αγώνα που ξεπέρασε τις 2 ½ ώρες σε διάρκεια. Αποκλείστηκε επίσης ο Κωνσταντίνος Ηλία από τον Ολλανδό Μαρκ Ντιτζκούιζεν με 0-2 (4-6,0-6). Αποκλεισμός και στο Διπλό για το δίδυμο Π.Παγδατή/Ντ.Γεωργίου που έχασαν από τους Κρίβοϊ(Ukr)/Σεμπαούν(Jpn) με 0-2 (1-6, 4-6).

Τα διεθνή πρωταθλήματα ITF Pro Circuit - “Futures”, αποτελούν την πρώτη βαθμίδα στην κλίμακα του επαγγελματικού τένις, και κάθε επαγγελματίας αντισφαιριστής έχει αγωνιστεί σε αυτά, δημιουργώντας έτσι την αναγκαία βαθμολογική βάση για συνέχεια στα μεγαλύτερα τουρνουά της ATP World Tour. Το πρωτάθλημα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή αθλητών από 22 χώρες, καθώς επίσης και από τους καλύτερους Κύπριους αντισφαιριστές, οι οποίοι θα αγωνιστούν για τους πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια επαγγελματική κατάταξη, προσφέροντας έτσι στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγώνες αντισφαίρισης.

Διευθυντής του πρωταθλήματος είναι ο κ. Ροδίων Παναγιώτου, ο οποίος μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Ομίλου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με στόχο την καθ’ όλα άρτια διοργάνωση του. Επιδιαιτητής του πρωταθλήματος είναι ο προσοντούχος Ελλαδίτης κ. Δημήτρης Σαρατζίδης.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, επενδύοντας στους δικούς του αντισφαιριστές και μέλη της επίλεκτης ομάδας ανδρών του Ομίλου, αποφάσισε όπως οι τέσσερις κάρτες ελευθέρας εισόδου στο κυρίως ταμπλό (main draw wild cards), δοθούν στους Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Κωνσταντίνο Ηλία, Γιώργο Κωνσταντίνου και Αντρέα Δαμιανού. Παραχωρήθηκαν επίσης σε διακριθέντες Κύπριους αντισφαιριστές άλλες 7 κάρτες ελευθέρας εισόδου για τα προκριματικά και για 3 θέσεις (ζεύγη) στα διπλά.

Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι οι εταιρίες AUDI, Deloitte, Αγρός φυσικό μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Nicos Christou Developments, και το ξενοδοχείο Πεύκος.

Οι αγώνες θα ξεκινούν το πρωί και θα συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα