Τέλος Μαρτίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Την απόφαση να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημοσιοποίησε ο Μουσταφά Ακιντζί, μέσω του λεγόμενου εκπροσώπου, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Μπουρτζιού εξέφρασε την ικανοποίηση της τ/κ πλευράς για τα βήματα που γίνονται από την "ε/κ πλευρά για τη διόρθωση του λάθους, που αφορά τους εορτασμούς για το ενωτικό δημοψήφισμα 1950 στα σχολεία".

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε με τον κ. Έιντε και του μετέφερε την πρόθεσή του

να συναντηθεί τέλος Μαρτίου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης:

Εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο πλαίσιο της ε/κ βουλής, όπως την αναφέρει, σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Αποδίδει τα εύσημα στη δήλωση που υποστηρίζει ότι έκανε ο Νίκος Τορναρίτης, ότι : "αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο ΔΗΣΥ θα καταψήφιζε την πρόταση του ΕΛΑΜ" και συνεχίζει τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να στρέψουμε το χρόνο πίσω, ωστόσο, μπορούμε να διορθώσουμε το λάθος", όπως το αποκαλεί.

Χαιρέτισε κάθε κίνηση που ωθεί τα δεδομένα προς τη διόρθωση της απόφαση της ε/κ βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Ο Μουσταφά Ακιντζί, συνεχίζει, πάντα αντιμετώπιζε με θετικό τρόπο κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Κάνει αναφορά στη συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ενημερώνει ότι πέντε μέρες πριν τη συνάντηση με Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε παρόμοια συνάντηση και με τον Άντρο Κυπριανού.

Αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ, δήλωνε έτοιμο να συνεργαστεί με τον ΔΗΣΥ για τη διόρθωση της απόφασης της Βουλής.

Χαιρέτισε την απόφαση της επ.Παιδείας της Βουλής με τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Επισημαίνει ότι γίνονται τα απαραίτητα βήματα για τη διόρθωση του λάθους και ότι σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και από την ολομέλεια η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ. Οι εξελίξεις αυτές επιτρέπουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είπε.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο Ακιντζί ανακοίνωσε στον Έιντε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Αναστασιάδη περί τα τέλη Μαρτίου. Επίσημος κύκλος διαπραγματεύσεων θα αρχίσει μετά την έγκριση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, από την ολομέλεια.

Επανέλαβε ακόμα μια φορά ότι το δημοψήφισμα της Τουρκίας δεν έχει καμιά σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ενώ δήλωσε ότι αναμένουν τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στην προσπάθεια για εξεύρεση μιας λύσης για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα