Τελικός Roland Garros: Ναδάλ για το 12ο, Τιμ για το 1ο!

Η ώρα του τελικού στο Roland Garros έφτασε!

Ράφαελ Ναδάλ και Ντομινίκ Τιμ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Παρισιού στον μεγάλο τελικό του Roland Garros (9/6,16:00,Philippe Chatrier),με τον Ισπανό τενίστα να είναι το μεγάλο φαβορί στον αγώνα,καθώς είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στο γαλλικό Grand Slam

(11) και να θεωρείται ο "Βασιλιάς" της χωμάτινης επιφάνειας (58 τίτλους).Αντίθετα ο Αυστριακός τενίστας βρίσκεται για 2η συνεχόμενη φορά στον τελικό του Roland Garros και πάλι κόντρα στο Ναδάλ και θέλει αυτή τη φορά να πετύχει την έκπληξη αφού πέρσι ηττήθηκε με 3-0 σετ.

Θυμίζουμε πως ο Ναδάλ πέρασε το εμπόδιο του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά με 3-0 σετ,ενώ ο Τιμ κέρδισε το νούμερο της παγκόσμιας κατάταξης,Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Ο Ναδάλ μετράει 17 Grand Slam,με τα 11 να είναι του Roland Garros (σε 11 τελικούς) και θέλει να πάρει άλλο ένα για να φτάσει τα 12  Roland Garros σε 12 τελικούς,ενώ ο Τιμ δεν έχει κατακτήσει ακόμα Grand Slam και θέλει να το κάνει τώρα.Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο 25χρόνος έχει 4 νίκες απέναντι και ο Ισπανός έχει 8,με το Ναδάλ όμως σε 3 περιπτώσεις που βρέθηκαν στο Roland Garros να μετράει 3 νίκες,αν και στον τελευταίο χρονικά μεταξύ τους αγώνα ο Τιμ επικράτησε με 2-0 σετ  στη χωμάτινη επιφάνεια στη Βαρκελώνη.

Ο 25χρονος Αυστριακός, θα επιχειρήσει σήμερα να γίνει ο 150ός παίκτης που κατακτά Grand Slam στην ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 149ος, δηλαδή ο τελευταίος παίκτης που κέρδισε για πρώτη φορά Grand Slam, ήταν ο Marin Cilic, από το US Open του 2014. Από τότε όλα τα major τα κερδίζουν παίκτες που είχαν ήδη τουλάχιστον ένα Slam.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αν ο Ναδάλ κερδίσει θα γίνει ο 3ος μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής του Roland Garros (μετά τους Andres Gimeno και Ken Rosewall), καθώς και ο 4ος παίκτης στην ιστορία της open era που θα 'χει 4 Grand Slam τίτλους μετά τα 30, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ, που μοιράζονται οι Federer, Rod Laver και Rosewall.

Ποιος θα σηκώσει το Grand Slam του Παρισιού? Ο "Βασιλιάς" Ναδάλ ή ο ανερχόμενος Τιμ?

Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες...

Keywords
Τυχαία Θέματα