Τελικό με Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα! (vid)

Με τον Κουτίνιο να βάζει το πρώτο η Μπαρτσελόνα νίκησε για δεύτερη φορά (0-2) την Βαλένθια και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο κόντρα στην Σεβίλλη.

Οι Blaugrana είχαν νικήσει (0-1) στο πρώτο πρώτο παιχνίδι στο Camp Nou, έκαναν το ίδιο στο δεύτερο σκέλος των ημιτελικών του Copa del Rey σε βάρος των Νυχτερίδων και έκλεισαν ραντεβού με την Σεβίλλη, που μία μέρα νωρίτερα είχε αποκλείσει την

Λεγανές. Ο Φιλίπε Κουτίνιο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Blaugrana, ντεμπόυτο έκανε σαν αλλαγή ο Κολομβιανός σέντερ-μπακ, Γιέρι Μίνα, δοκάρι είχε στο 0-0 η Βαλένθια, που έφτασε τις 6 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 14', ήταν τεράστια και ήταν για την Βαλένθια. Ο Γκαγιά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ροδρίγο Μορένο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Σίλεσεν. Στο 27' ο Ολλανδός keeper σταμάτησε το σουτ του Ισπανού επιθετικού και το πρώτο μέρος έφυγε πολύ ήσυχα. Στο ημίχρονο ο Βαλβέρδε έβαλε τον Κουτίνιο στη θέση του Αντρέ Γκόμες και χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να δικαιωθεί καθώς στο 50' ο Σουάρες έκανε ωραία κίνηση και πάσα και ο Βραζιλιάνος με δύσκολο τελείωμα πέφτοντας έκανε το 0-1. Στη συνέχεια, μη έχοντας κάτι να χάσει [αφού χρειαζόταν τρία γκολ], η Βαλένθια βοήθησε στο να γίνει ανοικτό το ματς. Στο 62' η Μπάρτσα είχε διπλή ευκαιρία με Μέσι και Αλμπα και στο 66' οι γηπεδούχοι καλή στιγμή με την κεφαλιά του Γκουέντες άουτ. Στο 69' ο Μέσι κόπηκε από τον Γκάμπριελ και στο 74' ο Γκαγιά έχασε απίστευτη ευκαιρία καθώς σούταρε από κοντά πάνω στον Σίλεσεν. Στο 82' ο Γκάμπριελ έκανε τραγικό λάθος, ο Σουάρες πήρε και έδωσε πάρε-βάλε στον Ράκιτιτς, ο οποίος πλάσαρε τον Ντομενέκ για το τελικό 0-2.

Βαλένθια (Μαρθελίνο Γκαρθία): Ντομενέκ, Γκαράι (71' Βέζο), Γκάμπριελ, Μοντόγια, Γκαγιά, Παρέχο, Κοκλέν (55' Γκουέντες), Κοντογκμπιά, Τζάτζα, Ροδρίγο (55' Σολέρ), Βιέτο.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ (83' Μίνα), Ουμτιτί, Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αντρές Γκόμες (46' Κουτίνιο), Ινιέστα (65' Παουλίνιο), Μέσι, Σουάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα