Τελικές εξετάσεις εξ αποστάσεως στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με απόφαση της η Συγκλήτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου οριστικοποίησε την εξ αποστάσεως διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων για το εαρινό εξάμηνο 2019-20 και όρισε την 7η Ιουνίου ως την ημέρα ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου.

Με γραπτό κοινό τους μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθ. Παντελεήμων Κελίρης γνωστοποίησαν το καθοδηγητικό πλαίσιο που ενέκρινε

η Σύγκλητος κατά την χθεσινή της συνεδρία, το οποίο περιλαμβάνει τις εναλλακτικές μεθόδους για εξ αποστάσεως αξιολόγηση ενός εκάστου των μαθημάτων. Η διαμόρφωση του πλαισίου έγινε στη βάση της διεθνούς ακαδημαϊκής πρακτικής, των εισηγήσεων του εθνικού Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αφού λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι απόψεις των εκπροσώπων των φοιτητών.

Τις τελευταίες τέσσερεις εβδομάδες, συνεχίζονται ομαλά τα εξ αποστάσεως μαθήματα σε όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Παράλληλα, προσφέρονται διαδικτυακά προγράμματα εκγύμνασης και προγράμματα στήριξης επαγγελματιών υγείας και φοιτητών, ενώ είναι ανοικτές οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ, Διδακτορικού και Μετεγγραφών σε Προπτυχιακά Προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη Ζαφείρη, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά απέναντι στην πρωτοφανή κρίση, λειτούργησε αποφασιστικά και έγκαιρα, αξιοποίησε τις σύγχρονες τεχνολογικές του υποδομές και εφάρμοσε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης προς όφελος του συνόλου των φοιτητών του. Εξέφρασε εκ νέου την ευαρέσκεια του για την θετική συμβολή και συνεργασία Σχολών, Τμημάτων, Υπηρεσιών και εκπροσώπων των φοιτητών και επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο ήδη σχεδιάζει στρατηγικές που θα εφαρμοστούν εάν κριθεί αναγκαίο στη βάση της εξέλιξης της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα