Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους

«Τιμούμε τον Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, το παλληκάρι που έμεινε πιστό στον όρκο της τιμής και του καθήκοντος, και που η θυσία του, μαζί με εκείνη των 12 άλλων ηρώων της φονικής έκρηξης, έγινε διδαχή και ιερό παράδειγμα για τις παρούσες και τις επερχόμενες γενιές», σημείωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Διαβάστε ακόμη: «Πλήρωσες με τη ζωή σου την ανικανότητα των ανεύθυνων υπευθύνων»

Ο κ. Φωτίου μιλούσε στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί, Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, που τελέστηκε

το πρωί στον ιερό ναό Κοσμά Αιτωλού.

Ο Επίτροπος Προεδρίας εξήρε τη θυσία του άτυχου νέου, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του τρεις μέρες μετά τη φονική έκρηξη. «Η οικογένεια του βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να δώσει τη συγκατάθεση της για τη δωρεά των οργάνων του σε πάσχοντες συνανθρώπους μας», είπε.

Υποκλινόμαστε, πρόσθεσε, «σε αυτή τη θαυμάσια πράξη αλτρουισμού που συγκίνησε ακόμη περισσότερο το παγκύπριο και έδωσε μήνυμα ελπίδας και ζωής σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε απόγνωση. Ο Αντώνης θυσίασε τον εαυτό του ανταποκρινόμενος στο καθήκον. Αλλά με τη θυσία του έδωσε ταυτόχρονα ζωή σε άλλους».

«Οι ήρωες θα βρίσκονται πάντα ανάμεσά μας και θα υπενθυμίζουν το χρέος μας. Θα υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι με επίγνωση του καθήκοντος και αυταπάρνηση, που θέτουν το κοινό συμφέρον πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες και από την ίδια τους τη ζωή.Στα χρόνια που ακολούθησαν ό,τι και αν αποφάσισε και έπραξε η Πολιτεία στη μνήμη των 13 ηρώων του Μαρί, το κύριο βάρος των συνεπειών της χωρίς προηγούμενο τραγωδίας εξακολουθούν να το έχουν οι οικογένειές τους» τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στην παρουσία αξιωματούχων του στρατού και της πολιτείας, φίλων και συγγενών του άτυχου νέου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα