Τελέστηκε σήμερα εκκλησιασμός

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΩ ΜΕΤΟΧΙΟΥ
Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και τη δέουσα ιεροπρέπεια, τελέστηκε προσκύνημα-εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο στο Έξω Μετόχι, χθες το πρωί. «Πλήθος εκτοπισμένων από το Έξω Μετόχι, οι οποίοι ζουν διασκορπισμένοι σε ολόκληρο το ελεύθερο τμήμα της πατρίδος μας, αλλά κι άλλοι προσκυνητές, προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Άγιο Γεώργιο, στον μεγαλοπρεπή Ναό του στην κοινότητα Έξω Μετόχι, που βρίσκεται μετά την Κυθρέα και ανάμεσα στους δρόμους από την Αμμόχωστο και το Τρίκωμο προς τον Απόστολο Ανδρέα στην Καρπασία», αναφέρει

ανακοίνωση της εκκλησιαστικής επιτροπής Αγίου Γεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χριστάκης Σωτηρίου εργάζεται αθόρυβα και σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, κι όλα τα οργανωμένα σύνολα, έφθασαν στο θαύμα της παρουσίας του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, να συντηρήσουν τον Ναό του, προσθέτει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας όλοι οι πιστοί εξέφρασαν ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στο να προχωρήσει το έργο σεμνά, μεθοδικά και αθόρυβα και να φθάσει σε ένα αίσιο στάδιο. Μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία όλοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, τελέστηκε δέηση-αρτοκλασία και ιερά μνημόσυνα και, στο τέλος, λιτάνευση των ιερών εικόνων της Αναστάσεως και του Αγίου Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα