Τελευταίο ανακάτεμα "στην τράπουλα" - Συνεδριάζει η ΠΟΕΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της ΠΟΕΔ, με στόχο τη μελέτη του κειμένου συμφωνίας, όπως τιτλοφορείται, το τελευταίο που δόθηκε από την Κυβέρνηση για τη κρίση που ξέσπασε η Παιδεία.

Οι διαβουλεύσεις είναι έντονες, με την Κυβέρνηση να διαμηνύει δια του Κυβερνητικού της Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, πως έχει γίνει ξεκάθαρο στους συνδικαλιστές ότι σε περίπτωση που το κείμενο συμφωνίας δεν περάσει από τα συλλογικά τους όργανα και ενόψει τις επικείμενης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ισχύσουν οι αναθεωρημένες αποφάσεις

του Υπουργικού Συμβούλιου της 30ης Αυγούστου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε ότι η συναινετική πρόταση στην οποία καταλήξαν οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής και της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, αποτελεί τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοσθεί ειδικά στη φετινή σχολική χρονιά.

Ήδη από χθες το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε ότι η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, με τον Πρόεδρο της Γιάννο Σωκράτους, να αναφέρει πως επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του, «στις προτεραιότητες όλων μας θα πρέπει να είναι, 1. Η διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, πράγμα που επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά, στη βάση των κοινών στόχων που οριοθετήθηκαν όταν ξεκινούσε αυτός ο αγώνας. 2. Η προσήλωση στον στόχο της εξεύρεσης λύσης, μέσα από σοβαρές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για υπέρβαση του αδιεξόδου».

Μη ικανοποιητική χαρακτηρίζει την τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης και το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η οργάνωση λειτουργών τεχνικής εκπαίδευσης Κύπρου στην τελευταία συνεδρία του ΚΔΣ έχει αποφασίσει ότι η πρόταση ως έχει δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Δεδομένης της θέλησης της για εκτόνωση της κρίσης στην δημόσια εκπαίδευση, θα εισηγηθεί στις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως γίνει αντιπρόταση προς την κυβέρνηση, όπου σε γενικές γραμμές θα ζητείται όπως αποσαφηνιστούν κάποια σημεία, να αποφευχθούν δεσμεύσεις προ του διαλόγου που έπεται αλλά και να καταστεί η πρόταση δικαιότερη.Τονίζεται ότι η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί από κοινού με τις άλλες δυο οργανώσεις".

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, με ανάρτηση του, θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τυχόν διάσπαση στις τάξεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων αναφέροντας πως «το εκπαιδευτικό μέτωπο, με το οποίο συμπαρατάσσεται η κοινωνία της αξιοπρέπειας, είναι ενωμένο, αρραγές και δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα