Τατουάζ «τέλος» για ανήλικους-Τι προνοεί Νομοσχέδιο

Νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί χθες στη Βουλή, προνοεί την απαγόρευση των τατουάζ σε άτομα κάτω των 16 ετών, ενώ από τις ηλικίες 16-18 ετών εισάγονται περιορισμοί σύμφωνα με τους οποίους θα απαιτείται γραπτή ενημέρωση και συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Παράλληλα, το Νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση, απαγορεύει τη δωρεά αίματος από άτομα που έχουν υποβληθεί σε δερματοστιξία (τατουάζ) ή διαπέρνηση σώματος (piercing) τους τελευταίους

εννέα μήνες.

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη λειτουργία των εργαστηρίων δερματοστιξίας και σωματικής διαπέρνησης και σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του, το υπουργείο Υγείας, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του δερματοστικτοποιού και διαπερνητή.

Ειδικότερα, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο ιδρύεται Συμβούλιο Εγγραφής Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος και Εργαστηρίων Δερματοστιξίας και Διαπέρνησης σώματος.

Όσοι θα ασκούν παράνομα το επάγγελμα, θα είναι ένοχα αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης τους, θα υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια ή σε πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο αυτές ποινές μαζί.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα