Τατάρ: Kάναμε ένα «ιστορικό βήμα» στις Συνομιλίες - Ευχαριστούμε την Τουρκία

Ως «ιστορικό βήμα» χαρακτήρισε την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Γενεύη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στην κοινή συνέντευξή τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου μετά το πέρας της Πενταμερούς Διάσκεψης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των κυπριακών συνομιλιών, είπε,   καταγράψαμε  «την πιθανότητα μόνιμης και σταθερής συμφωνίας με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. 

«Ήταν μια υπέροχη συνάντηση και η συμβολή του κ. Çavuşoğlu έχει καταγραφεί στην ιστορία. Κάναμε επίσης ένα ιστορικό βήμα εδώ », είπε ο Τατάρ

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των κυπριακών συνομιλιών, καταγράψαμε ότι μπορεί να γίνει μόνιμη και σταθερή συμφωνία με την ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'', με βάση την κυριαρχική ισότητα και αποδοχή της πολιτικής ισότητας. Αυτό ήταν μια επιτυχία για εμάς».

Ο Τατάρ επεσήμανε την υποστήριξη της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής και είπε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Çavuşoğlu για τη μεγάλη υποστήριξη, την εμπειρία και την τεράστια δύναμη του παρελθόντος έργου του, για το γεγονός ότι ο υπουργός μας βρίσκεται δίπλα μας στα δίκαια αιτήματα του τουρκοκυπριακού λαού. «Μόλις ενημέρωσα τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο»,είπε. 

Ανέφερε επίσης πως, «η Αγγλία γνωρίζει ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Μαζί με την Τουρκία, θα ασκήσουμε πίεση στη Βρετανία να αλλάξει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο»,

Διαβάστε επίσης: LIVE: Νέα Πενταμερή ανακοίνωσε ο Γκουτέρες – «Δεν τα παρατάω»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τατάρ, Kάναμε, Συνομιλίες, #45 Ευχαριστούμε, Τουρκία,tatar, Kaname, synomilies, #45 efcharistoume, tourkia