Τ' όνειρο ενός καρκινοπαθή να δει από κοντά τη Λέστερ

Έναν εντελώς διαφορετικό καλεσμένο θα έχει απόψε η Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» εναντίον της Σάντερλαντ. Ο 13χρονος, Τράβις Χάκετ, από το Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αποτελούσε την δική του «πηγή έμπνευσης» στη σκληρή μάχη που έδινε (κι εξακολουθεί) με τον καρκίνο.

Ο νεαρός εξεπλάγην από την πορεία των «αλεπούδων» από τα τέλη της σεζόν 2014/2015, όταν έδινε μάχη για να παραμείνει στην Premier League

και την απίστευτη «μεταμόρφωσή» της την αμέσως επόμενη σεζόν (2015/2016), όταν έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου. Το ταξίδι του από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μεγάλη Βρετανία για να δεί από κοντά την αποψινή εντός έδρας αναμέτρηση με την Σάντερλαντ κανονίστηκε από έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που εδρεύει στις ΗΠΑ και ασχολείται με το να παρακολουθούν ποδοσφαιρικά ραντεβού νεαρά άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

«Λάτρεψα τον τρόπο που κατάφεραν να σωθούν και μετά όχι μόνο επανήλθαν, αλλά άφησαν ολόκληρο τον κόσμο με ανοικτό το στόμα νικώντας όλες τις μεγάλες ομάδες και κατακτώντας τον τίτλο. Ήταν απίστευτο. Ήταν η έμπνευσή μου για να συνεχίσω σε όλη την θεραπεία μου και πραγματικά με βοήθησαν σημαντικά», είπε ο 13χρονος, ο οποίος αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της συντήρησης της θεραπείας του και θεωρείται πάρα πολύ πιθανό να «ελευθερωθεί» από το καρκίνο, ωστόσο, θα συνεχίσει με την χημειοθεραπεία του μέχρι την επόμενη χρονιά.

Περιγράφοντας τη στιγμή που έμαθε ότι θα έμπαινε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία για να βρεθεί στο γήπεδο της Λέστερ και να δει από κοντά το ματς με τη Σάντερλαντ (21:45), τόνισε: «Έμεινα πραγματικά άφωνος, έκλαψα από χαρά. Δεν ήξερα τι να πω, ήμουν στο φεγγάρι εκείνη την ώρα. Τόσο χαρούμενος».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «αλεπούδων», Κρεγκ Σέικσπιρ, επισήμανε: «Είναι ευπρόσδεκτος. Ο σύλλογος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, όχι μόνο στην χώρα, αλλά και παγκοσμίως. Όταν είμαστε σε θέση να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο ενός παιδιού και δούμε το χαμόγελο στο πρόσωπό του, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα