ΤΑΜΣ «Πύρινο Βέλος»: Και εθνοφύλακες από τον Έβρο στην άσκηση Ε.Φ (ΦΩΤΟΣ)

Με τη συμμετοχή και εθελοντών από το Τάγμα Εθνοφυλακής της Ορεστιάδας του Έβρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Γερίου άσκηση μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Λευκωσίας της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «Πύρινο Βέλος» πουδιεξάγουν αυτές τις μέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα ελεύθερα εδάφη και τις θάλασσες της Κύπρου.

Την άσκηση, αντικείμενο της οποίας ήταν ο αγώνας σε κατοικημένο χώρο, παρακολούθησε

ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τους Δημάρχους Γερίου Νεόφυτο Παπαλαζάρου, Λατσιών Χρίστο Πιτταρά και Αγλαντζιάς Ανδρέα Κωνσταντίνου. Τους υποδέχθηκε, ως «ο οικοδεσπότης», ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Ανδρέας Σεργίδης.

Η ΑΣΚΗΣΗ, που προσιδιάζει στις ιδιαίτερες συνθήκες και τη μορφολογία εδάφους της Προκεχωρημένης Γραμμής Άμυνας της πρωτεύουσας απέναντι στον τουρκικό Αττίλα – Κατακτητή, σε αστικό περιβάλλον, ήταν «διπλής ενέργειας». Τόσο των αμυνομένων τμημάτων όσο και των επιτιθεμένων, στα σενάρια επί των οποίων εκπαιδεύονται και ασκούνται οι μονάδες της Ε.Φ. με τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες της Λευκωσίας.

Τους ασκηθέντες συγχάρηκαν, ο Υπ.Αμ. και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ απονέμοντας και στους εξ Ορεστιάδος συνασκηθέντες Εθνοφύλακες, αναμνηστικά μετάλλια.
Παρατίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα από την διεξάχθείσα άσκηση.

(Στιγμιότυπα από τη χθεσινή άσκηση)

Keywords
Τυχαία Θέματα