Τα θέματα Παιδείας συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και αντιπροσωπεία ΠΣΓΜ

Τα θέματα Παιδείας και ειδικότερα αυτά που αφορούν τη Μέση Εκπαίδευση συζήτησε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σε συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου της έκανε λόγο για μια πολύ καλή συνάντηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ

κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την Παιδεία και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και άλλα θέματα που είτε βρίσκονται ήδη στη Βουλή είτε αποτελούν αιτήματα της Συνομοσπονδίας για αλλαγές της νομοθεσίας.

«Ήταν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση σε ένα ευχάριστο κλίμα και μπορεί αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί για το καλό των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου γενικότερα» είπε.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Παιδεία του τόπου και ειδικά η Μέση Εκπαίδευση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πως τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί αλλαγές οι οποίες έχουν δημιουργήσει περιπλοκές και προβλήματα παρά να λύσουν προβλήματα.

«Είτε είναι τα νέα ωρολόγια προγράμματα, είτε είναι η συζήτηση που κάνουμε για τις εξετάσεις στα τετράμηνα, είτε άλλες αλλαγές» ανέφερε, υποδεικνύοντας πως αυτό συνέβη για ένα βασικό λόγο, «ότι έγιναν βεβιασμένα, πρόχειρα και δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για διάλογο και σύνθεση απόψεων» με «αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και αδιέξοδα τα οποία με τόλμη ο νέος Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να επιλύσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα