Τα συνεχιζόμενα επεισόδια έφεραν την απαγόρευση οπαδών και στην Κύπρο

Την απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τεσσάρων ομάδων έλαβε σήμερα ο  Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης. Πρόκειται για την ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο μετά και από τα συνεχιζόμενα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους.

Αποκορύφωμα

των επεισοδίων ήταν όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στο Λεμεσιανό ντέρμπι μεταξύ του Απόλλων και της ΑΕΛ στο Τσίρειο στάδιο. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Έκαναν την «κηδεία» του Τσιρείου: Επεισόδια, φωτιές και εκρήξεις (pic&vid)

Αξίζει να σημειωθεί η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών αποτελεί εισήγηση της Αστυνομίας και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο σημειώθηκαν περισσότερες από 30 συλλήψεις.

Οι ομάδες μπορούν να εφεσιβάλλουν την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή.

Τα επεισόδια 

Η απόφαση απαγόρευσης για την ΑΕΛ αφορά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα (έριχναν πέτρες προς τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο απειλώντας να προκαλέσουν ζημιά στους ποδοσφαιριστές και σε άλλα άτομα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο),  κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Για την ομάδα της Ανόρθωσης η απαγόρευση αφορά τα επεισόδια  που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα (άναψαν φωτιές στην κερκίδα που προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο του σταδίου απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και σε άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες) γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας,  κατά παράβαση του άρθρου  4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Όσον αφορά το ΑΠΟΕΛ, η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών αφορά στη μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για  πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Στο Απόλλωνα επιβλήθηκε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα (έσπασαν καθίσματα και έγραφαν στους τοίχους συνθήματα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΠ η ποινή για μη μετακίνηση οπαδών για τις τέσσερις ομάδες θα ισχύει για τους αγώνες: ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (17-12), Άρης-ΑΠΟΕΛ (22-12), Ομόνοια-Απόλλων (17-12) και Δόξα-ΑΕΛ (3-1).

Διαβάστε ακόμη: Η θέση της Αστυνομίας για την αναβολή του Απόλλων-ΑΕΛ – Δημοσιοποίηση βίντεο
 

Keywords
Τυχαία Θέματα