Τα στατιστικά στοιχεία... του πρώτου γκρουπ!

Με την 7η αγωνιστική για την Β' φάση του πρωταθλήματος θα συνεχιστεί η δράση με την επιστροφή από την διακοπή για το Πάσχα.

Στο πρώτο γκρουπ άλλαξαν τα δεδομένα και πλέον ο πρωτοπόρος με 51 βαθμούς Απόλλωνας, νιώθει την ανάσα του ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί με 50 βαθμούς. Στο -5 από την κορυφή η τρίτη ΑΕΚ με τον Άρη να βρίσκεται στην 4η θέση

έχοντας μαζέψει 45 βαθμούς. Η Ανόρθωση είναι στην 5η θέση με 44 βαθμούς ενώ η Πάφος είναι στην τελευταία θέση του ομίλου με 42 βαθμούς. 

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά των ομάδων του πρώτου γκρουπ, βγαίνουν σημαντικά στοιχεία. 

Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχουν τις δύο από τις τρεις πιο παραγωγικές επιθέσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν 43 τέρματα ενώ οι γαλάζιοι της Λεμεσού 42. Μέσος όρος 1,5 γκολ ανά αγώνα. 

Η ομάδα όμως που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα σε αυτές τις 28 αγωνιστικές, είναι η Ανόρθωση που σκόραρε 45 τέρματα. Μέσος όρος 1,6 γκολ ανά αγώνα, όμως, στοίχησε στην Μεγάλη Κυρία το γεγονός ότι δέχεται εύκολα τέρματα, αφού η εστία της παραβιάστηκε 35 φορές και έχει την χειρότερη επίδοση. 

Αντίθετα, οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις έξι, τρία και τέσσερα διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες. Η Πάφος αν και στη 6η θέση του γκρουπ, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόνο 25 φορές και βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Ο 4ος Άρης ακολουθεί με 26 τέρματα κατά, ενώ η 3η ΑΕΚ δέχθηκε 27 τέρματα μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα