Τα σενάρια και τα επόμενα βήματα ΚΔ για Τούρκο στρατιωτικό

Άμεσα θα πρέπει να κινηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με το θέμα εξέτασης αίτησης πολιτικού ασύλου την οποία έχει υποβάλει Τούρκος στρατιωτικός του τουρκικού στρατού.

Ο στρατιωτικός έφθασε χθες το βράδυ στη μαρίνα της Λάρνακας με το ιδιωτικό του σκάφος, μαζί με την σύζυγό του και αιτείται πολιτικό άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δημοκρατία δέχεται ένα τέτοιο αίτημα.

Στο παρόν στάδιο, ο στρατιωτικός παραμένει στη μαρίνα Λάρνακας, όπου και φρουρείται από τις Αρχές της Αστυνομίας.

Τούρκος στρατιωτικός αιτείται

άσυλο από ΚΔ – Οι εξελίξεις

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από αρμόδιες πηγές, πρόκειται για στρατιωτικό ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν.

Τα σενάρια που καλείται να εξετάσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια που καλείται να εξετάσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τη μια θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα, όπως επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, αν αυτό το αίτημα εγκριθεί, όπως άλλωστε προβλέπεται, τότε πρόκειται να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, αφού η ΚΔ θα κατακλυστεί από πληθώρα παρόμοιων αιτημάτων από τα κατεχόμενα.

Ως ιδανική λύση, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν ίδιες πηγές, θα πρέπει να θεωρείται αυτό της μεσολάβησης των Αρχών της χώρας μας προς μια άλλη χώρα της ΕΕ, η οποία θα εξετάσει και θα εγκρίνει το αίτημα του στρατιωτικού. Βάσει αυτού του σεναρίου, η ΚΔ θα μεσολαβήσει όπως υποβοηθήσει τον στρατιωτικό να μεταβεί εκεί.

Αυτό που τονίζεται, είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να κινηθεί με τάχιστες διαδικασίες, αφού η παρουσία του στρατιωτικού εδώ, εγκυμονεί κινδύνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα