Τα ρεκόρ του Ζιντάν στο δρόμο προς το clasico

«Όλα θα πάνε καλά». Λίγα λόγια και... καλά είχε πει ο Ζινεντίν Ζιντάν στις 4 Ιανουαρίου όταν ανέλαβε την τενχική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν άπειρος. Δεν είχε δουλέψει ποτέ ξανά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα. Μα πρόκειται για τον Ζιντάν. Και πριν καλά κακλά κλείσει ένα χρόνο στον πάγκο των Μαδριλένων, έχει καταφέρει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο «Ζιζού»; Έκανε το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στον πάγκο της «βασίλισσας» συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές πέρυσι

στο πρωτάθλημα, το οποίο πάλεψε μέχρι τέλους με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα.

Τη φετινή σεζόν, μετά από 13 αγωνιστικές έχει επίσης τρομερή συγκομιδή και το προσεχές Σάββατο θα πάει με τη Ρεάλ στο clasico του «Καμπ Νου» ως ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Κι αυτό διότι θα έχει 86 βαθμούς σε 33 αγώνες, ξεπερνώντας παιχνίδια τον Μιγκέλ Μουνιόθ, ο οποίος στα πρώτα 33 παιχνίδια του ως προπονητής της Ρεάλ είχε 84 πόντους!

Ο Ζιντάν είχε ξεπεράσει, στο μεταξύ, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σε 33 αγώνες είχε 82 βαθμούς, αλλά και τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος στα ίδια παιχνίδια είχε καταφέρει να μαζέψει 80 βαθμούς.

Ο Γάλλος τεχνικός θα ταξιδέψει σε μια εβδομάδα στη Βαρκελώνη έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη Ρεάλ αήττητη σε 31 αγώνες, ισοφαρίζοντας το σερί του Κάρλο Αντσελότι. Βλέπει μπροστά του το αήττητο των 34 αγώνων του Λίο Μπενάκερ, από τη σερζόν 1988-89.

Μην περιμένετε, βέβαια, από τον «Ζιζού» δηλώσει υπεροψίας, ειδικά από τον Νοέμβριο. «Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα» επαναλαμβάνει. Και μετά την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, την οποία νίκησε δύσκολ η Ρεάλ οι δηλώσεις του ήταν στο ίδιο ύφος. «Θυμάμαι όταν ήμουν παίκτης, ήμουν πρώτος σε όλες τις διοργανώσεις και στο τέλος της σεζόν δεν κέρδιζα τίποτα». Για... άπειρος, πάντως, δεν τα πάει κι άσχημα...

Keywords
Τυχαία Θέματα