Τα προβλήματα στις Υπ. Κοιν. Ευημερίας- «Η Υπουργός ν΄ αναλάβει ευθύνη»

Για το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού, συζήτησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ οι Μαριέλλα Αριστείδου Βουλευτής ΔΗΣΥ, η πρώην Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Ευανθία Παπασάββα και η Σκεύη Κουκουμά Βουλευτής ΑΚΕΛ

Στην τοποθέτησή της η κα. Αριστείδου, ανέφερε ότι με τα ευρήματα του πορίσματος μπορούν να διορθωθούν καταστάσεις και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής

έχει προγραμματίσει συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα για να εξεταστεί το πόρισμα και να συζητηθεί το πώς θα αναδιαρθρωθεί η Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας. 

Υπήρχαν ευθύνες το γνωρίζαμε, αυτό που αναμέναμε ήταν να ξεκαθαρίσει ποια υπηρεσία δεν έπραξε αυτά που έπρεπε, είπε.  

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαδικασίες υπήρχαν και υπάρχουν όπως επίσης και τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία για να μην φτάσουμε μέχρι εκεί, ανέφερε. 

Η κα. Παπασάββα ανέφερε ότι με βάση το πόρισμα φαίνεται ότι δεν υπήρξε συνεννόηση και σωστή αξιολόγηση από τις υπηρεσίες και οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί δεν μετέφεραν το πρόβλημα στο Επαρχιακό Γραφείο για να συζητηθεί.  

Πρόσθεσε παράλληλα ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να αποφορτιστούν οι λειτουργοί και να γίνουν τομές. 

Τα προβλήματα πλέον πολλαπλασιαστήκαν σε αριθμό και πολυπλοκότητα, σημείωσε. 

Στην δική της τοποθέτηση η κα. Κουκουμά, ανέφερε ότι η πολιτική προϊστάμενος, η Υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. 

Κάποιος, τόνισε, πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. 

Ανέφερε ότι από το 2014 με την εισαγωγή του ΕΕΕ η Κυβέρνηση «διαφήμιζε» ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών ωστόσο εδώ και πέντε χρόνια ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες. 

Όλοι γνώριζαν την κατάσταση, είπε, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να λέει η Επίτροπος ότι δεν φταίνε οι Επαρχιακοί και η Διευθύντρια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα