Τα προβλήματα που θα υπάρξουν εάν δεν υπερψηφιστεί ο προυπολογισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβλήματα, φυσιολογικά, θα υπάρξουν από την 1η Ιανουαρίου οπότε και η κρατική μηχανή καλείται να λειτουργήσει με τις δαπάνες οι οποίες προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 για τον Ιανουάριο.


Να θυμίσουμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, που έχει καταψηφιστεί, ήταν αυξημένος για το 2021 κατά 742 εκατομμύρια σε σύγκριση με αυτόν του 2020.
Στην πράξη, όμως, δεν αναμένεται ότι θα προκύψουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Το στοίχημα, το οποίο καλούνται να κερδίσουν Υπουργείο

Οικονομικών και κυβέρνηση από τη μια και η Βουλή, από την άλλη, είναι να λειτουργήσουν με ταχύτητα.

Εφόσον υπάρχουν, κατά τα φαινόμενα, οι συναινέσεις που οδηγούν σε υπερψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού τότε θα πρέπει να τεθεί το συντομότερο στην Βουλή προς ψήφιση.

Οι περισσότερες πληρωμές γίνονται στα τέλη του κάθε μήνα, οπότε εάν ο προϋπολογισμός ψηφιστεί σύντομα, για παράδειγμα περί τα μέσα Ιανουαρίου, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Εν ολίγοις, θα ήταν υπερβολή, με τα υφιστάμενα δεδομένα, να λεχθεί αυτή την ώρα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα και συντάξεις.

Πραγματικά προβλήματα θα υπάρξουν εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπερψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 εντός Ιανουαρίου.

Κινδυνεύει η χώρα να μείνει χωρίς εμβόλια κατά του κορωνοϊού;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών στο Μεσημέρι και Κάτι, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα αυτό.
Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα απαιτηθούν τα χρήματα για αγορά των εμβολίων και κατά πόσο θα έχει στην διάθεσή του το κράτος τα κονδύλια, που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Καθυστερήσεις θα υπάρξουν στην έναρξη ή στην συνέχιση 40 με 50 περίπου έργων ανάπτυξης σε Δήμους και κοινότητες της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Δημόσιο: Αναβολή διαδικασιών πλήρωσης θέσεων λόγω καταψήφισης Προϋπολογισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα