Τα περιουσιακά στοιχεία του Αβέρωφ Νεοφύτου

Στη δημοσιότητα έδωσε τα περιουσιακά του στοιχεία ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου Ανδρέα Αγρότη και με τον Συντονιστή της Πλατφόρμας «Διαφάνεια Τώρα» Ερικ Σουκιούρογλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έχει παραδώσει και στους δύο λεπτομερή ανάλυση της οικονομικής του κατάστασης, «στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά μου στοιχεία».

Ο κ. Νεοφύτου έχει ζητήσει «και από τους δύο – εκ μέρους των οργανισμών

που εκπροσωπούν – όπως διερευνήσουν τόσο την ορθότητα των στοιχείων που τους έχω παραδώσει, όσο και το αν η οποιαδήποτε δραστηριότητά μου έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Έχω δε θέσει τον εαυτό μου στην απόλυτη διάθεση τους για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις ή στοιχεία χρειάζονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντίστοιχες καταστάσεις καταθέτω ανελλιπώς και στη βουλή από την ημέρα εφαρμογής των σχετικών προνοιών του πόθεν έσχες».

Τονίζει παράλληλα ότι «επειδή όμως πιστεύω ότι ο πολιτικός πρέπει πρώτα απ’ όλα να λογοδοτεί απευθείας στους πολίτες, έχω πάρει την απόφαση να δημοσιοποιήσω αυτόβουλα την συγκεκριμένη ανάλυση της οικονομικής μου κατάστασης. Και το πράττω αυτό για δύο πολύ βασικούς λόγους»:Πρώτο, διότι πιστεύω ότι στο εύλογο κλίμα της αμφισβήτησης που επικρατεί στον τόπο μας αυτή την ιστορική περίοδο, οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν εκ των προτέρων για το αν και κατά πόσο οι ηγέτες τους πιθανόν να εξυπηρετούν το οποιοδήποτε ιδιοτελές συμφέρον όταν τοποθετούνται σε δημόσια ζητήματα.Δεύτερο, διότι η απόλυτη αλήθεια και η διαφάνεια, απελευθερώνει και τον ίδιο τον πολιτικό, που απερίσπαστος από το όργιο των φημών και της λάσπης μπορεί να εξασκεί το λειτούργημα του.Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, «οι πολιτικοί και οι πολίτες, όταν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στην πρόοδο της κοινωνίας, πρέπει να θεσπίζουν μια ειλικρινή και διάφανη σχέση μεταξύ τους. Τα επαίσχυντα φαινόμενα διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στον τόπο μας, έχουν φέρει βαρύ πλήγμα στην ίδια την δημοκρατία. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε επιτέλους τέτοια φαινόμενα να πέρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Προσπάθεια και ελπίδα μου είναι να ξεκαθαρίσουν όλες οι σκοτεινές υποθέσεις του δημόσιου βίου».Προσθέτει ότι «πλήγμα όμως στην δημοκρατία, φέρουν και οι σκιές, το κυνήγι φαντασμάτων, αλλά και ο πόλεμος λάσπης που γίνεται από πολλούς καλοθελητές με εργολαβικό τρόπο. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να σταματήσουν και να πλήξουν και να υπονομεύσουν την πορεία προς την κάθαρση και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».Εξέφρασε την ελπίδα «ότι η εμβάθυνση στην διαφάνεια των διαδικασιών, αλλά και η σημερινή μου ενέργεια να δημοσιοποιήσω τα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία και οικονομικά μου συμφέροντα, θα αποτελέσουν ένα μικρό έστω ανάχωμα στην κατιούσα πορεία της αξιοπιστίας των θεσμών, αλλά και στα αλλότρια συμφέροντα των ψιθυριστών».Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «έχω συνειδητά επιλέξει να υπερασπίζω τα πιστεύω μου χωρίς να λαμβάνω υπόψη το πολιτικό κόστος. Το ίδιο συνειδητά έχω επιλέξει εδώ και δεκαέξι χρόνια να μην εξασκώ άμεσα ή έμμεσα την οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Με απόλυτη ειλικρίνεια και τιμιότητα θα συνεχίσω να υπηρετώ αταλάντευτα την πορεία που πιστεύω ότι δικαιούται ο τόπος μας. Τον δρόμο που στην επόμενη μέρα θα μας βρει με μια καλύτερη Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα