Τα ονόματα που «παίζουν» για το νέο υπουργικό - VIDEO

Η επόμενη ημέρα των Προεδρικών Εκλογών περιέχει πλούσια ονοματολογία αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα παραλάβουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ και του συναδέλφου Χρίστου Χαραλάμπους, από το υφιστάμενο υπουργικό σχήμα αποχωρούν σίγουρα οι Ιωάννης Κασουλίδης, Γιώργος Παμπορίδης, για προσωπικούς λόγους η Ζετά Αιμιλιανίδου και ο Κώστας Καδής.

Εκτός υπουργικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να μένει και ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο υπουργός

Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Χριστοδουλίδη για ενδεχόμενο υπουργοποίησης

Ερωτηματικό παραμένει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτημα το οποίο αφορά προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι σχετικές πληροφορίες φέρουν τον Ιωνά Νικολάου να φλερτάρει έντονα για βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται μια τέτοια κίνηση να μην γίνει άμεσα, δεδομένου ότι ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης συνταξιοδοτείται σε διάστημα που δεν θεωρείται απαγορευτικό για να υπάρξει σχετική αναμονή.

Αυτοί που μένουν σίγουρα στο υπουργικό σχήμα, είναι οι Γιώργος Λακκοτρύπης, Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης και Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ερωτηματικό, ωστόσο, για τον Χάρη Γεωργιάδη, είναι αν τελικά θα παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες τον φέρουν να θέλει το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο όμως φαίνεται ότι κλειδώνει στον Νίκο Χριστοδούλιδη.

Σε σχέση με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, δεν αποκλείεται, αν κενωθεί η θέση του υπουργού οικονομικών, να μεταφερθεί σ΄ αυτήν, ειδάλλως θα συνεχίσει στο Εσωτερικών.

Για τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προορίζεται ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Την ίδια ώρα, στην ονοματολογία χαρτοφυλακίου ακούγονται οι Νίκος Νουρής για το Υπουργείο Εργασίας, Στέλλα Κυριακίδου για το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η Αννίτα Δημητρίου, το προεκλογικό έργο της οποίας εκτιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το όνομα που επικρατεί είναι αυτό της Φωτεινής Τσιρίδου, η οποία ήταν μια εκ των 100 που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα