Τα ΜΕΔ στη συνάντηση Αναστασιάδη με τραπεζίτες

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η στάση και οι ευθύνες των Τραπεζών, θα απασχολήσουν στις 10.45 συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με τους επικεφαλής των διοικήσεων της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας.

Σύμφωνα

με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα ζητήσει επιτάχυνση του ρυθμού των αναδιαρθρώσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων να στραφούν κυρίως προς τους μεγαλοοφειλέτες και να γίνουν διευθετήσεις, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικροοφειλέτες.

Προτεραιότητα στην επιτάχυνση του ρυθμού των βιώσιμων αναδιαρθρώσεων δίνει ο Συνεργατισμός. Η πώληση δανείων δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Συνεργατισμός δεν προτίθεται να κάνει χρήση του εργαλείου για πώληση δανείων σε τρίτους και ούτε περιλαμβάνεται στο στρατηγικό του σχεδιασμό δήλωσε ο πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Ο Συνεργατισμός χαρακτηρίζει εφικτό τον στόχο της υλοποίησης αναδιαρθρώσεων, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ, για το 2015 και 1,5 δισεκατομμυρίου το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα