Τα κριτήρια της UEFA στις υποψήφιες για το (τουρνουά του) Τσάμπιονς Λιγκ

Η UEFA ευρίσκεται και επισήμως σε αναζήτηση τόπου διεξαγωγής των εναπομενόντων αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ 2019/20! Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί αυτή τη χρονιά στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού αφ’ ενός η Τουρκία προτιμά να το αποφύγει, αφ’ ετέρου η UEFA επιζητεί ένα μέρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα μίνι τουρνουά με οκτώ ομάδες.

Όπως αποκαλύπτει

στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα BILD, η UEFA απέστειλε χθες στις ομοσπονδίες-μέλη της τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν, εφ’ όσον θέλουν να φιλοξενήσουν αυτό το τουρνουά διάρκειας περίπου 10 ημερών, το οποίο υπολογίζεται να διεξαχθεί μεταξύ 8 και 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της BILD, πέραν της γερμανικής ομοσπονδίας το χρίσμα διεκδικούν οι αντίστοιχες της Πορτογαλίας και της Ρωσίας. Τα τρία βασικά κριτήρια που θέτει η UEFA είναι τα ακόλουθα:

1.Τέσσερα γήπεδα: η οικοδέσποινα πόλη πρέπει να διαθέτει τέσσερα γήπεδα, στα οποία μπορούν να διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικοί, οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης. Αυτά πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων.

2.Απαλλαγή φόρων: Όπως συμβαίνει και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Euro) η UEFA απαιτεί μαζικές φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τελικό κέρδος.

3.Υγειονομική υπηρεσία: Η UEFA απαιτεί να υπάρχει μόνο μία υγειονομική υπηρεσία που να έχει την ευθύνη των τόπων διεξαγωγής των αγώνων.

Όπως αναφέρεται πάντως στο ρεπορτάζ, η UEFA είναι έτοιμη για συμβιβασμούς ή/και υποχωρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2019/20 θα ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικών χώρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα