Τα κατορθώματα του Τζόκοβιτς

Αν διατηρήσει τους τρελούς ρυθμούς του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα... όρθιο!

Δεν μιλάμε, βέβαια, μόνο για το Grand Slam ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ... Ο 34χρονος Ελβετός έχει τώρα στην κατοχή του 17 major τίτλους και έτσι όπως το πάει ο Νόλε, ο μέχρι πρότινος άφθαστος αριθμός μπορεί να μην είναι και τόσο... άφθαστος!

Ο Σέρβος έχει πλέον έξι λιγότερα και μπορεί η απόσταση να ακούγεται και να είναι μεγάλη, όμως αυτή την εποχή δεν φαίνεται

να έχει αντίπαλο και μπορεί να κάνει την επίθεσή του...

Και να ξεπεράσει, φυσικά, σε πρώτη φάση τους Ρόι Έμερσον (12) και Πιτ Σάμπρας, Ράφα Ναδάλ (14).

Κινδυνεύει, όμως, ακόμα περισσότερο ένα άλλο μεγάλο ρεκόρ του Φέντερερ: οι 302 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τζόκοβιτς είναι πλέον στις 184 και αν, όπως αναμένεται, μείνει στην κορυφή όλη τη φετινή σεζόν, θα φτάσει περίπου τις 230 εβδομάδες.

Ο Νόλε για την ώρα είναι πέμπτος πίσω από τους Φέντερερ (302), Σάμπρας (286), Λεντλ (270), Κόνορς (268).

Με τη νίκη επί του βασιλιά στη Μελβούρνη, εξάλλου, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επιβεβαίωσε και στα χαρτιά την κυριαρχία του απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους του. Στο head to head με τον Φέντερερ είναι στο 23-22, με τον Ναδάλ στο 24-23, με τον Μάρεϊ στο 22-9 και με τον Βαβρίνκα στο 19-4.

Το μεγάλο απωθημένο του 28χρονου τενίστα παραμένει, φυσικά, το Roland Garros και αν το κατακτήσει θα σημειώσει (επιτέλους) το Career Grand Slam.

Φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και να δούμε αν αυτή τη φορά αντέξει το... βάρος.

Πέρυσι, πάντως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Σταν Βαβρίνκα τον νίκησε στον τελικό και κέρδισε τον δεύτερο major τίτλο του!

Περίεργο δεν είναι; Ο Σταν έχει πάρει το Γαλλικό Όπεν και δεν το έχει πάρει ο Τζόκοβιτς!

Keywords
Τυχαία Θέματα