Τα γεγονότα με τους κουκουλοφόρους στη Λεμεσό προβάλλει ο τ/κ Τύπος

Την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον αλλοδαπών και όχι μόνο, την περασμένη Παρασκευή στην Λεμεσό, προβάλλουν σήμερα οι τ/κ εφημερίδες. Εκτός από την Αβρούπα που το έχει κύριο θέμα, στις υπόλοιπες εφημερίδες οι αναφορές είναι στα πρωτοσέλιδα αλλά ως δευτερεύον.

Η Αβρούπα συγκρίνει την στάση της Αστυνομίας της ΚΔ με εκείνη της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα, γράφοντας ότι παρακολουθούσε την «ρατσιστική επίθεση». Αναδημοσιεύει δε αυτό που ο Πολίτης έγραψε την επομένη των επεισοδίων και καταγράφει τις συλλήψεις

και τα όσα ακολούθησαν.

Η Κίπρις, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στα κατεχόμενα, έχει τίτλο «Η Λεμεσός παραδόθηκε στους χούλιγκανς» αναφέρεται στο πώς αποτυπώθηκαν τα γεγονότα στον ε/κ Τύπο.

Η διαδικτυακή αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Χαβαντίς με  τίτλο «Επικίνδυνος ο νότος» - όπως αναφέρεται στις ελεύθερες περιοχές - γράφει ότι μετά την Χλωρακα «ρατσιστική επίθεση» σημειώθηκε και στην Λεμεσό και εκατοντάδες άτομα επιτέθηκαν σε σπίτια, υποστατικά αλλοδαπών. Σημειώνει δε ότι ξυλοκόπησαν άγρια κάποιους από αυτούς και δημοσιεύει φωτογραφίες από την Παρασκευή αλλά και την αντιρατσιστική πορεία του Σαββάτου.

Η επίσης διαδικτυακή Κίπρις ποστασί προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη και όπως γράφει ότι «παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να διαφυλάξει ούτε τους πολίτες της ΚΔ ούτε τους ξένους».

Η εφημερίδα Ντιαλόγκ επίσης αναφέρεται στα επεισόδια της Παρασκευής μέσω της εκτίμησης του ε/κ Τύπου πως η Αστυνομία «παρέμεινε θεατής» και σημειώνει ότι οι ε/κ εφημερίδες προειδοποιούν για χειρότερα. Έχει δε τίτλο «Το κράτος προστατεύει το ΕΛΑΜ».

Η Βατάν γράφει για επίθεση στα σπίτια Σύρων και πως η Αστυνομία παρακολουθούσε. Στα επεισόδια της Παρασκευής αναφέρεται και η Χαλκίν Σεσί. Η Γενί Ντουζέν, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και το ΡΤΚ και η Γκιουνές που πρόσκειται στο ΚΕΕ, δεν κάνουν καμία αναφορά στα γεγονότα στα πρωτοσέλιδά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα