Τα… γαλλικά του Τσαβούσογλου προς Μακρόν

Αντί της διπλωματικής, τα… γαλλικά του επιστράτευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να απαντήσει στο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την κριτική που άσκησε στην Τουρκία για το προσφυγικό και την ελευθερία της έκφρασης.


Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια τιου ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχάρακη, «η γλώσσα που βγάζει ο Μακρόν στην Τουρκία ξεπερνά τα όρια», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεν στάθηκε μόνο

σε αυτό… «Ο Μακρόν μοιάζει με έναν κόκορα που λαλεί και τα πόδια του βρίσκονται μέσα στην βρωμιά», είπε ο Τούρκος επικεφαλής της διπλωματίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «ατυχή» την κριτική που άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος κατά της Τουρκίας για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι εφαρμόζεται πλήρως η συμφωνία με την Ε.Ε. «Η Γαλλία και ο Μακρόν είναι οι τελευταίοι που πρέπει να μιλούν για το θέμα αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται. «Μακρόν, πόσους πρόσφυγες πήρε η Γαλλία; Αντί για πρόσφυγες, δεξιώνεται στα Ηλύσια Πεδία τους Κούρδους του ΡΚΚ και της Συρίας», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα