Τα ερωτήματα Τράγκολα για τις πυρκαγιές –«Πίσω από αυτές κρύβονται εμπρηστές»

Πολλά ερωτήματα εγείρει ο τέως Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας σχετικά με τις πυρκαγιές κυρίως σε δύσβατες περιοχές της Κύπρου.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ .Τράγκολας αναφέρεται στις πυρκαγιές αλλά και για τις ενδείξεις ότι πίσω από αυτές κρύβονται εμπρηστές.

Αυτούσια η ανάρτηση του

«Είπα να τηρήσω ισορροπίες αλλά μου είναι πλέον αδύνατο. Μπορεί να είμαι στη σύνταξη αλλά όταν βλέπω να συμβαίνουν κάποια πράγματα δεν μπορώ γιατί είναι αυτονόητα. Πάσχουμε σοβαρά

από έλλειψη πρόληψης και προκαταστολής σε επίμαχες κρίσιμες περιοχές που αφήνουν σημάδια ενδείξεις ότι πρόκειται για δράση εμπρηστών.

Είχαμε την Πάφο με καθημερινές πυρκαγιές μέρα και νύχτα για τουλάχιστον ένα συνεχόμενο μήνα. Τελικά συνελήφθηκε μετά από μαρτυρία κάποιο πρόσωπο και σχεδόν ησύχασε η Πάφος.

Δεν πρόσεξα καμία ανακοίνωση της Αστυνομίας αν τελικά κατηγορήθηκε ή όχι.

Η Λεμεσός ξεκίνησε με πυρκαγιά μέσα από τα απάτητα της Διερώνας-Αρακαπά συνέχισε στις περιοχές Συλικού άλλες 2 χθες πάλε απάτητα Αγ. Μάμα -Πελεντριού, σήμερα πάλι Συλίκου – Λόφου.

Το ερώτημα είναι, υπήρξαν υποψίες για εμπρησμό ή όχι. Υπάρχουν ύποπτα πρόσωπα ή όχι. Ανέλαβε δράση η Αστυνομία ή όχι.

Παρακολουθούνται αυτές οι περιοχές ή όχι, περιπολούν επίσης επίγεια όσο και εναέρια ή όχι.

Υπάρχουν τελικά σε χρήση τα drones και οι κάμερες ή μόνο διαφήμιση.  Ανακοινώθηκαν τα αίτια πρόκλησης αυτών των πυρκαγιών ή όχι ή πήγαν στο άγνωστη αιτία. Έγινε κάποια σύσκεψη των συναρμόδιων υπηρεσιών για αυτό το θέμα ή όχι. Ποια εν η μεγαλύτερη επιτυχία .. η καταστολή.. με χίλους δύο κινδύνους για τους πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, περιουσίες και περιβάλλον ή η πρόληψη και προκαταστολή που θα αποτρέψουν τα πιο πάνω.
Ευτυχώς που επέστρεψαν και τα αεροπλάνα του Δασών.

Ναι μεν δίνω τα συγχαρητήρια μου για  την μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο για την επιτυχή πρόληψη.

Υ.Γ. Διαθέτουν πολλοί το ίδιο χρώμα διπλοκάμπινου στην περιοχή;»

Διαβάστε επίσης: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην κοινότητα Συλικού– «Έγκαιρη ενημέρωση από πολίτη»

Keywords
Τυχαία Θέματα