Τα επτά σημεία του Ολυμπιακού

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού όπου αναφέρεται σε επτά σημεία του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΖ.

Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Λευκωσίας θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου για τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες

διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας και την πολύ κακή φιλοξενία που έτυχε σήμερα η αποστολή και οι φίλαθλοί της της ομάδας μας κατά τον αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και της ΑΕΖ Ζακακίου στις 19 Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ομάδας μας εστιάζει την αναφορά του στα ακόλουθα σημεία:

1. Ενώ κατά την σύσκεψη αστυνόμευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, συμφωνήθηκε η τήρηση νεκρής ζώνης έκτασης 10 μέτρων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με διπλό κιγκλίδωμα, η γηπεδούχος ομάδα δεν μερίμνησε για αυτή την διάταξη. Αντ αυτού τοποθέτησε τους οργανωμένους φιλάθλους της σε χώρο εφαπτόμενο της κερκίδας που φιλοξενούσε τους οπαδούς της ομάδας μας. Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αυτοσυγκράτηση και την ωριμότητα που επέδειξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού που ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας.

2. Τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και κατά την αποχώρηση υπήρξε συνεχής ρίψη ξύλων, πετρών και μεταλλικών αντικειμένων από την κερκίδα των οργανωμένων της ΑΕΖ προς την κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού. Κτυπήθηκαν αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Τονίζεται ότι δεν υπήρχε καμία κίνηση από τους φρουρούς ασφαλείας για αποτροπή ή διακοπή των πράξεων αυτών.

3. Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου συμφωνήθηκε η διάθεση 150 εισιτηρίων για τους φίλους του Ολυμπιακού και 800 εισιτηρίων για τους φίλους της ΑΕΖ. Ενώ ο Ολυμπιακός τήρησε την συμφωνία και διέθεσε 150 εισιτήρια, κατά δήλωση του Γενικού Αρχηγού της ΑΕΖ, τον αγώνα στο Ζακάκι παρακολούθησαν εκτός από τους φίλους της ΑΕΖ οι φίλαθλοι της ΑΕΛ, του Απόλλωνα και όλοι οι Λεμεσιανοί φίλοι της Ομόνοιας (δήλωση στο kerkida.net, 20/03). Γίνεται αντιληπτό ότι σήμερα στο γήπεδο επ ουδενί η γηπεδούχος ομάδα δεν τήρησε αυτό που συμφωνήθηκε στην αστυνομική σύσκεψη για διάθεση 800 εισιτηρίων, αντ αυτού υπήρχε πολλαπλάσιος αριθμός οπαδών στην κερκίδα της ΑΕΖ. Προφανώς ο λόγος για τον οποίο συμφωνήθηκε αυτός ο αριθμός οπαδών, έχει να κάνει καθαρά με την δυναμικότητα του γηπέδου και με θέματα ασφαλείας. Καθαρά για θέματα ασφάλειας, η στάση αυτή της διοίκησης της ΑΕΖ μόνο ως ανεύθυνη μπορεί να χαρακτηριστεί, και είναι ευχής έργο που δεν θρηνήσαμε θύματα.

4. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, εντός του αγωνιστικού χώρου βρίσκονταν άτομα με διακριτικά της ΑΕΖ και δελτίο εισόδου της ΚΟΠ, των οποίων η συμπεριφορά δεν περιποιεί τιμή για το σωματείο της ΑΕΖ. Συγκεκριμένα άτομο εντός του αγωνιστικού χώρου με δελτίο της ΚΟΠ απειλούσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Επίσης άλλο άτομο με αντίστοιχο δελτίο, σε φάση προς το τέλος του αγώνα έδιωξε την μπάλα εκτός γηπέδου.

5. Η γηπεδούχος ομάδα δεν μερίμνησε για να υπάρχει νερό στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας προκείμενου να μπορέσουν να κάνουν μπάνιο μετά το τέλος του αγώνα. Η δικαιολογία που δόθηκε στην αποστολή της ομάδας μας ήταν ότι νεαροί οπαδοί της ΑΕΖ έσπασαν το υδραυλικό δίκτυο των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας.

6. Ενώ το σωματείο μας εξασφάλισε από την ΚΟΠ γραπτή άδεια πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού για μαγνητοσκόπηση του, δεν επιτράπηκε από την γηπεδούχο ομάδα η είσοδος του συνεργείου στον χώρο των θεωρείων. Αντ αυτού του υποδείχθηκε στην αρχή χώρος μπροστά από τους οργανωμένους φίλους της ΑΕΖ και στη συνέχεια χώρος μπροστά από την κερκίδα του Ολυμπιακού για λήψη στιγμιότυπων. Ευλόγως το συνεργείο επικαλέστηκε θέματα ασφάλειας, και αποχώρησε από το γήπεδο. Τονίζεται ότι το συνεργείο που μαγνητοσκοπεί τους αγώνες της ομάδας μας δεν είχε συναντήσει μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα στα 12 άλλα γήπεδα της Κύπρου που φιλοξενήθηκε η ομάδα μας φέτος για μαγνητοσκόπηση του αγώνα.

7. Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ball boy με κόρνα, ενώ σε άλλη περίπτωση ball boy έτρεχε για αρκετή ώρα πίσω από τον επόπτη ανεμίζοντας κασκόλ της ΑΕΖ. Επίσης άλλο ball boy για αρκετή ώρα είχε παρατεταμένα τα μεσαία του δάκτυλα προς την κερκίδα του Ολυμπιακού. Η εικόνα αυτή ακούγεται χαριτωμένη, λόγω του νεαρού της ηλικίας των ball boys, δεν είναι όμως σίγουρα εικόνα για επίσημο αγώνα Κατηγορίας της ΚΟΠ, και ξεφεύγει της αποστολής που τα ball boys έχουν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάχθηκε ο αγώνας μας με την γηπεδούχο ΑΕΖ Ζακακίου δεν περιποιούν τιμή ούτε για το σωματείο της ΑΕΖ, και σίγουρα δεν είναι συνθήκες για επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος της ΚΟΠ. Το ΔΣ του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ιδρυτικού μέλους της ΚΟΠ και σωματείου με σοβαρή ιστορία και παράδοση στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, εκφράζει τον σοβαρό προβληματισμό αλλά και την απογοήτευσή του για τα διαδραματισθέντα στον εν λόγω αγώνα. Η απογοήτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε ενημέρωση από συμβούλια άλλων ομάδων για παρόμοιες πρακτικές φιλοξενίας του ΔΣ της ΑΕΖ, γεγονός το οποίο τέθηκε στην ΚΟΠ πριν την διεξαγωγή του αγώνα. Εντούτοις είναι σαφές από τα τεκτενόμενα στο Ζακάκι το απόγευμα του Σαββάτου ότι οι συνθήκες ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από κατάλληλες για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά σχετικά με το επίπεδο και την ποιότητα των πρωταθλημάτων της. Όσο επιτρέπεται σε ομάδες να ακολουθούν πρακτικές αγροτικού πρωταθλήματος, να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και να επιστρατεύονται όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, τόσο τα φαινόμενα βίας, αδικίας και εκφοβισμού θα επικρατούν στον χώρο, ο χώρος θα υποβαθμίζεται, ο κόσμος θα απομακρύνεται, το ποδόσφαιρο θα απαξιώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα