Τα είχε όλα εκτός από νικητή

Ισόπαλες 1-1 Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ σε ένα σπουδαίο ντέρμπι
Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 1-1 σε ένα σπουδαίο ματς από κάθε άποψη. Αμφότερες ήθελαν να κερδίσουν, το έδειξαν σε όλον τον αγώνα.

Η Λίβερπουλ έφτασε πιο κοντά αφού προηγηθήκε στο 26΄ με πέναλτι του Μίλνερ (για ακατανόητο λόγο ο Πογμπά έπαιξε την μπάλα με τα χέρια σε μία μακρινή ακίνδυνη μπαλιά) και κράτησε το 1-0 μέχρι το 84΄, όταν ο Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε.

Σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε η Γιουνάιτεντ είχε περισσότερη κατοχή και βρήκε ευκαιρίες για να

ισοφαρίσει. Η Λίβερπουλ πρέσαρε συνεχώς και αποτελεσματικά, κέρδιζε μπάλες και έβγαζε πολύ επικίνδυνες φάσεις. Με βάση τη γενική εικόνα το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Συνεχίστηκε το τρελό ρεκόρ του Μίλνερ, αφού όσες φορές σκόραρε (46 φορές), η ομάδα του δεν έχασε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τη σεζόν 1987-88 που οι ομάδες είχαν ισοπαλίες στα δυο ραντεβού της σεζόν για την Premier League. Στο -7 από την κορυφή οι «Κόκκινοι», στο -4 από την τετράδα η Γιουνάιτεντ.

Ο εφιάλτης του Πεπ
Εφιαλτικό ταξίδι στο Λίβερπουλ για τη Σίτι, και η πρόσφατη παράδοση (δυο νίκες) στο Γκούντισον Παρκ πήγε περίπατο... Η Έβερτον ήταν καταιγιστική, διέλυσε με 4-0 τους Πολίτες και ο Γκουαρδιόλα υπέστη τη βαρύτερή του ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η Έβερτον ήταν προσηλωμένη στα ανασταλτικά της καθήκοντα, ενώ όταν της δόθηκε η ευκαιρία εκμεταλλεύθηκε το λάθος της αντιπάλου. Ο Κλισί έκανε την... γκάφα, ο Μιραλάς μοίρασε υπέροχα και Λουκάκου στο 34ο λεπτό πέτυχε το 1-0. Εφιαλτικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Σίτι, αφού οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους φάση σκόραραν. Από πάσα του Μπάρκλεϊ, ο Μιραλάς με υπέροχο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0. Ο

Πεπ προσπάθησε να απαντήσει με την είσοδο του Ιεανάτσο στο ματς, αλλά η Σίτι ήταν αδύναμη να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Τα "Ζαχαρωτά" ήταν άψογα στημένα και στο 79' έφτασαν σε ένα τρίτο γκολ. Εντυπωσιακή επέλαση του Ντέιβις, η μπάλα έφτασε στον Μπάρκλεϊ, ο οποίος του μοίρασε ξανά και ο 18χρονος με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Premier League! Oι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού δίχτυα βρήκε και ο Λούκμαν στις καθυστερήσεις.

ΙΤΑΛΙΑ
Η Ρόμα πέρασε από το Ούντινε (0-1), ενώ η Νάπολι έριξε 3άρα (3-1) στην Πεσκάρα και η Λάτσιο έκανε μεγάλη νίκη (2-1) επί της Αταλάντα. Έτσι η κατάσταση στις θέσεις πίσω από την κορυφή δεν άλλαξε στην Ιταλία.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε καλά στο ματς, είχε δύο φάσεις στο πρώτο 5λεπτο με τους Τζέκο-Ελ Σαράουι και τελικά άνοιξε το σκορ στο 12' με το σουτ του Ναϊνγκολάν (0-1).

Στο Νάπολι-Πεσκάρα, το ημίχρονο έληξε 0-0, αλλά στο 47' ο Τονέλι με κεφαλιά έκανε το 1-0 για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 50', το 2-0 με τον Χάμσικ. Στο 85' ήρθε το 3-0 με την προβολή του Μέρτενς. Το μόνο που κατάφερε η Πεσκάρα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 94' με το πέναλτι του Καπράρι.

Η Λάτσιο αντέδρασε όταν η Αταλάντα πήρε το προβάδισμα στο Olimpico και κέρδισε με 2-1. Στο 21’ ο Πετάνια έκανε το 0-1, που παρέμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ισοφάρισε (1-1). Το γκολ της νίκης ήρθε στο 68’ με πέναλτι του Ιμόμπιλε.

Αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς από την Παλέρμο στην έδρα της, η Σασουόλο αντέδρασε άψογα και επιβλήθηκε 4-1. Έμπολι και Σαμπντόρια έμειναν στο 0-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα