Τα δικά μας του γειτόνου μας

Τρικυμία σε ποτήρι με την καταγγελία της Υπουργού Δικαιοσύνης στην Αστυνομία για λογαριασμό στο Twitter ο οποίος χρησιμοποιώντας την φωτογραφία της και τ΄ όνομά της (αργότερα για την τιμή των όπλων έγινε Parody/ βλέπε ανωνυμία και Άγιος ο Θεός) ανήρτησε φωτογραφία του πατέρα της με χλευαστικό σχόλιο.

Ειπώθηκε και από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας ότι πολιτικά πρόσωπα υπέβαλαν και υποβάλλουν κατά διαστήματα παρόμοιας φύσεως καταγγελίες που αφορούν χλευασμό τους ή και επιθέσεις εναντίον τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ενόψει

βουλευτικών όμως κάποιοι φαίνεται πως πατάνε το κουμπί του like όπου βολεύει.

Ενδεικτικά παρατίθενται τα στοιχεία που συγκέντρωσε για το θέμα ο Φιλελεύθερος:

Το 2016 υπήρξε μια μόνο καταγγελία από μέλος της Βουλής, το 2017 υπήρξαν 7 καταγγελίες από μέλη της Βουλής, 3 από εκπροσώπους κομμάτων και μια από άλλο θεσμικό αξιωματούχο. Το 2018, 3 μέλη του Υπουργικού προχώρησαν σε καταγγελίες, 4 μέλη της Βουλής, 6 εκπρόσωποι κομμάτων και 4 καταγγελίες ήταν από άλλους αξιωματούχους. Το 2019, 2 καταγγελίες από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 3 μέλη της Βουλής, 1 από εκπρόσωπο κόμματος και 1 από αξιωματούχο. Τέλος το 2020 υπήρξαν 5 καταγγελίες από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 3 από μέλη της Βουλής, 2 από εκπροσώπους κομμάτων και 1 από άλλον θεσμικό αξιωματούχο. Δικαιολογημένη η κούραση, ο θυμός και η αγανάκτηση του κόσμου λόγω Πανδημίας αλλά κυρίως και όλων όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο εξάμηνο.

Επικίνδυνο όμως και το κοκτέιλ «εγκλεισμός και βουλευτικές». Οι φωνές ναι πάνε ευκολότερα στ’ αυτιά των ψηφοφόρων, ειδικά να είναι και σε υψηλά ντεσιμπέλ. Κερδίζει έδαφος η ηχορύπανση ως φαίνεται. Ρίχνουμε και στον δημόσιο διάλογο ένα δυο πυροτεχνήματα και ξοφλήσαμε. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα ψάξει από πού ρίχθηκαν.

Ο στόχος επετεύχθη: κάναμε θόρυβο και εντύπωση. Για την ιστορία όμως ας θυμόμαστε τα εξής: 7 καταγγελίες στον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας με προσωπικό τηλεφώνημα και ανακριτές να ταξιδεύουν μέχρι τις Αθήναις για να εντοπίσουν στοιχεία για την καταγγελία που υπέβαλε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, δεν τα λες και αμελητέα ποσότητα.

Επιβαρύνθηκε το κράτος και δει ο κρατικός προϋπολογισμός σύμφωνα πάντα με τις δικές της φωνές. Με άλλα λόγια τα δικά μας του γειτόνου μας. Το σπουδαίο είναι πως μια από τις καταγγελίες αφορούσε ανάρτηση φωτογραφιών από ταβέρνες συνοδεία με… παυθέντα μέλη του κόμματος της (βλέπε Τζιοβάννη). Για τέτοιες παραβιάσεις μιλάμε. Και βέβαια την ώρα που ούρλιαζε στη Βουλή χτες ξεχνούσε επιλεκτικά πως προκειμένου να… προστατέψει τα συμφέροντα των οικείων της δεν έμεινε στα τηλέφωνα στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Ταξίδεψε μέχρι το Τρόοδος προκειμένου να πείσει τον Πρόεδρο(ναι αυτόν που δεν παραιτείται μαζί με την Κυβέρνηση του) να προβεί σε ενέργειες προκειμένου ο κανακάρης της να μην χάσει τις σπουδές στα Λονδίνα ελέω Μπρέξιτ. Αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα Ακελικά και μη παιδιά και το μέλλον τους. Καλά, για την υποχρέωση στο στράτευμα ούτε λόγος…

Νέμεσις 

Keywords
Τυχαία Θέματα