Τα δεδομένα των εκλογών και του πολίτη

Εδώ και 15 χρόνια, αγαπητοί φίλοι, όλοι μας παίρναμε ως δεδομένο ότι όταν απειλείται το περιβάλλον, όταν δρομολογούνται τερατώδεις αναπτύξεις, όταν ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά μας, όταν εργοστάσια πλησίον της περιοχής μας εκπέμπουν βλαβερούς ρύπους, όταν διαμοιράζονται τα λάφυρα για ΧΥΤΗ – ΧΥΤΑ με αδιαφανείς και διεφθαρμένες διαδικασίες, όταν κάποιοι απεργάζονται υπόγεια σχέδια για τις ακτές μας και τον Ακάμα με επίκεντρο το κέρδος και όχι τον άνθρωπο, θα υπάρχει μια φωνή αντίστασης στη Βουλή

και ένα κίνημα που δε θα το νοιάζει το πολιτικό κόστος (αφού πολιτικούς θώκους και ημικρατικούς ποτέ δεν είχε) ή το οικονομικό κόστος (αφού δεν πήρε και δεν χρωστούσε ποτέ του σε ‘κουμπάρους’ και focus), για να ορθώνει ανάστημα, φωνή, διαμαρτυρία από τη Βουλή και να αγωνίζεται για βελτιώσεις και αλλαγές.

Τα κάναμε όλα τέλια; Φυσικά όχι, και εγώ είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχθώ. Καλώ όμως τον κάθε ένα από μας να αναλογιστεί το ακόλουθο: Το πολιτικό σκηνικό ΔΕΝ θα αλλάξει εάν στις επόμενες εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν 1 ή 2 λιγότερες έδρες στη Βουλή.

Το πολιτικό σκηνικό όμως ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ προς το πολύ χειρότερο εάν οι Οικολόγοι, μετά από 15 χρόνια παρουσίας και κοινοβουλευτικού αγώνα, αποκλειστούν από τη Βουλή, και όλα αυτά που παίρναμε ως δεδομένα, ανατραπούν σε μια νύκτα, λαμβάνοντας υπόψην και το διπλασιασμό του μέτρου εισδοχής στη Βουλή με τη δεύτερη κατανομή των ψήφων, το οποίο, με τον τρόπο και το χρόνο που έγινε, με καμία κυβέρνηση (ούτε με την παρούσα), μπορεί κάποιος να με πείσει ότι αποτελούσε ΈΝΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Στα 18 τους, οι αρχαίοι Αθηναίοι έπαιρναν την ιδιότητα του πολίτη και ένα δόρυ. Σε καιρό ειρήνης, το δόρυ του κάθε πολίτη, είναι η ψήφος. Ρίξτε την υπεύθυνα, και στοχευμένα. Σας εισηγούμαι να ψηφίσετε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για παραμονή στη Βουλή. Τίποτε πλέον δεν πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο.

• Ο Νίκος Παυλίδης είναι νομικός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα