Τα δεδομένα πριν την 26η αγωνιστική!

Ο Απόλλωνας με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, αφού πλέον οι κυανόλευκοι βρίσκονται σε απόσταση βολής από την κορυφή. Μάλιστα υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να μην τερματίσει στην πρώτη θέση με το τέλος της 26ης αγωνιστικής.


Ο ΑΠΟΕΛ είναι στους 59 βαθμούς και έχει το ντέρμπι με την Ομόνοια το ερχόμενο Σάββατο. Με νίκη πάει σίγουρα στα Play offs στο -3 χωρίς το ενδεχόμενο απωλειών

του Απόλλωνα. Με ισοπαλία μένει πρώτος, ωστόσο λογικά η διαφορά θα μειωθεί. Με ήττα υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να μην τερματίσει στην πρώτη θέση, εάν φυσικά κερδίσει ο Απόλλων.

Ο Απόλλωνας με νίκη κόντρα στην Ανόρθωση μένει σίγουρα στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ υπάρχει πιθανότητα να αυξήσει και τη διαφορά από τις υπόλοιπες θέσεις. Με νίκη φυσικά θα περιμένει απώλειες του ΑΠΟΕΛ για καλύτερο πλασάρισμα πριν τα Play offs. Με ισοπαλία μπορεί να χάσει τη 2η θέση, ενώ μπορεί να αυξηθεί και η διαφορά από την κορυφή. Σε περίπτωση ήττας λογικά θα πέσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, εάν η ΑΕΚ κερδίσει την Αναγέννηση. Άρα ο Απόλλωνας έχει ενδεχόμενα να τερματίσει πρώτος, δεύτερος ή τρίτος.

Η ΑΕΚ είναι σίγουρα στην 3η θέση και αν κερδίσει και χάσει βαθμούς ο Απόλλωνας θα τερματίσει στην 2η θέση. Πάντως σε περίπτωση που κερδίσει την Αναγέννηση, σίγουρα θα βγει κερδισμένη, αφού υπάρχουν ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και Ανόρθωση-Απόλλων.
Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΛ. Αν κερδίσει τον Ερμή βγαίνει σίγουρα κερδισμένη. Με νίκη τερματίζει 4η και θα περιμένει απώλειες των άλλων ομάδων. Σε περίπτωση απώλειας, θα είναι καταστροφή, καθώς υπάρχει πιθανότητα να τερματίσει 5η και να χάσει εντελώς το τρένο των πρώτων τριών ομάδων.

Η Ομόνοια με νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μπαίνει δυναμικά στο κυνήγι των πιο πάνω θέσεων. Η λογική λέει ότι η ΑΕΛ θα κερδίσει τον Ερμή και η Ομόνοια θα τερματίσει 5η. Με νίκη όμως έχει πολλαπλά κέρδη στην πιο σημαντική αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ανεβασμένη Ανόρθωση είναι στην 6η θέση και θα μπει στα Play offs με στόχο το καλύτερο δυνατό, βλέποντας και την φόρμα που απέκτησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η βαθμολογία:
ΑΠΟΕΛ 59
Απόλλων 56
ΑΕΚ 55
ΑΕΛ 51
Ομόνοια 50
Ανόρθωση 38

Η τελευταία αγωνιστική:
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια
Ανόρθωση-Απόλλων
ΑΕΚ-Αναγέννηση
ΑΕΛ-Ερμής

Keywords
Τυχαία Θέματα