Τα αποτελέσματα του δείπνου στη Νέα Υόρκη μέσα από Τ/κ Τύπο

Το αποτέλεσμα του δείπνου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τους δύο ηγέτες, οι νέες τιμές πώλησης του γάλακτος και οι νέες αμφιλεγόμενες αποφάσεις της «κυβέρνησης» για τη χρήση «κρατικής» περιουσίας, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Άλλα θέματα αφορούν τη "σύλληψη" των δραστών της μεγάλης ληστείας χρυσοχοείου στο Κιόνελι στα μέσα Μαΐου, ειδήσεις

από αστυνομικές υποθέσεις κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Άνοιξε ο δρόμος για τη Γενεύη», αναφέρει ότι "οι πεισματάρηδες" στην Κύπρο συμφώνησαν στη Νέα Υόρκη και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήρε τις προϋποθέσεις. Αλλού γράφει ότι οργανώσεις και κόμματα προέβησαν χθες σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του «υπουργείου θρησκευμάτων» για την τροποποίηση «νομοσχεδίου» που αφορά την επιβολή της θρησκείας στη νεολαία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι «παντού μίλησαν τα μαχαίρια» και γράφει για τρεις διαφορετικούς καβγάδες με αντίστοιχα θύματα τραυματισμού από μαχαίρι.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο γόρδιος δεσμός θα λυθεί στη Γενεύη», γράφει ότι κατά την τετράωρη περίπου συνάντηση στο πλαίσιο του δείπνου μεταξύ του Γ.Γ. του ΟΗΕ και των δύο ηγετών, συμφωνήθηκε η ανάγκη να υπάρξει εκ νέου διάσκεψη στη Γενεύη εντός Ιουνίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνελήφθησαν οι ληστές κοσμηματοπωλείου στο Κιόνελι. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου ιατρικού τουρισμού Αχμέτ Σαβασιάν, προέβη σε δηλώσεις για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα στην Κύπρο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Νότος ένταση, βορράς σιωπηλός», αναφέρεται στις αντιδράσεις στις δύο πλευρές για το αποτέλεσμα του δείπνου εργασίας στη Νέα Υόρκη και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τις προτάσεις του και ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε πως η Γενεύη πλέον είναι το τελευταίο στάδιο. Αλλού αναφέρει ότι μετά από παρακολούθηση η «αστυνομία» συνέλαβε τους ληστές του κοσμηματοπωλείου στο Κιόνελι. Σε άλλο θέμα επισημαίνει ότι χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και δημοσιεύει φωτογραφία από σκουπίδια που, όπως γράφει, υπήρχαν σε πολλούς εκδρομικούς χώρους.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χάος στο γάλα», γράφει ότι η αύξηση της τιμής πώλησης του γάλακτος κατά 11 κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ) από τις 15 Ιουνίου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι ηγέτες πάνε για ακόμη μία φορά στη Γενεύη και πως η διαδικασία θα είναι ανοικτού τέλους, αλλά θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Αλλού γράφει ότι συνελήφθησαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα πλοίου που παρανόμως αλίευε με τη μέθοδο του γρι γρι στα ανοικτά του Ριζοκαρπάσου, εντός των «χωρικών υδάτων» του ψευδοκράτους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Σε ποιον νοικιάστηκε;», γράφει ότι μέρος του «τμήματος κρατικών ενοικίων και υλικών» που ανήκει στο «υπουργείο δημοσιονομικών» ενοικιάσθηκε σε μια εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί. Αλλού γράφει ότι ο Έιντε δήλωσε πως θα είναι ανοικτού τέλους η διαδικασία στη Γενεύη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΡΤΚ πραγματοποίησε χθες πορεία σε όλες τις «επαρχίες» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα