Τα αποτελέσματα της εθνικής φάσης του ευρωπαϊκού διαγωνισμού στατιστικής

Η Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της Εθνικής φάσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής 2023-24.

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε ομάδες των δύο έως τριών ατόμων και για κάθε ομάδα είχε οριστεί,

από το σχολείο, ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός ο ρόλος του οποίου ήταν η επίβλεψη της εργασίας, ο συντονισμός και η καθοδήγηση της ομάδας. Οι ομάδες συμμετείχαν είτε στον γυμνασιακό κύκλο, για μαθητές μέχρι 16 ετών, είτε στον λυκειακό κύκλο, για μαθητές μέχρι 18 ετών.

Βραβεύονται οι νικήτριες ομάδες της εθνικής φάσης, μία από κάθε κύκλο, καθώς και οι ομάδες που έχουν τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της νικήτριας ομάδας λαμβάνει ένα tablet και κάθε μαθητής/τρια-μέλος της νικήτριας ομάδας 200 ευρώ. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας που πήρε τη δεύτερη θέση λαμβάνει μία γραφική ταμπλέτα και κάθε μαθητής/τρια-μέλος της ομάδας 50 ευρώ. Οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε κατηγορία, κατά σειρά επιτυχίας, έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού.

Οι νικητές

--------------

Το 1ο βραβείο στον λυκειακό κύκλο, με δικαίωμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού, πήρε η ομάδα MEANBOYS, με μέλη τους Μιχάλη Οικονομίδη, Αλέξανδρο Σταύρου και Κωνσταντίνο Τορναρίτη και καθηγητής τον Χρίστο Αναστασιάδη.

Το 2ο Βραβείο και δικαίωμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού, έλαβε η ομάδα STATALES, με τους Άντρια Πορνάρη, Αντώνη Σολωμού, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και καθηγήτρια την Άντρη Ελπιδοφόρου.

Εύφημη Μνεία απονέμεται στην ομάδα NEMO, με τους Μαρία Καμπανελλά, Νικόλα Κεφαλωνίτη, Ειρήνη Κωνσταντίνου και καθηγητή τον Νικόλα Γερμανό, στην ομάδα DASTATS1, με τους Γιώργο Βραχίμη, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Μαρία Τσουνάκα και καθηγητή τον Χρίστο Θεοδούλου και στην ομάδα AVERAGETM με τους Νεκτάριο Αβρααμίδη, Τάκη Σολομωνίδη, Γιώργο Στύλλα και καθηγήτρια την Αφροδίτη Ματθαίου.

Στον γυμνασιακό κύκλο, το 1ο Βραβείο και δικαίωμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού πήρε η ομάδα STATOCRATS, με τις Άντρεα Αντωνίου, Δανάη Κυπριδάκη, Μαρία Φιλίππου και καθηγήτρια την καθηγήτρια Μαρία Μαυραγάνη.

Το 2ο Βραβείο και δικαίωμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού πήρε η ομάδα ANGELMATH1, με τους Ειρήνη Πιττάλη, Κυπριανό Ραφαήλ Σάββα, Ανδρέα Χριστοδούλου και καθηγήτρια την Αργυρούλα Τζίζη Καταλάνου.

Εύφημη Μνεία απονέμεται στην ομάδα LANPOWER2 με τους Ευάνθη Ερωτοκρίτου, Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, Μαρίνο Νικολαΐδη και την καθηγήτρια Ιφιγένεια Αρσιώτου, στην ομάδα BESTIES3, με τις Σοφία Μπούστρα, Λύδια Παπαδημητρίου, Μαρία Τσαγγαρίδου και την καθηγήτρια Στέλλα Χριστοδούλου και στην ομάδα ARCHIMEDES με τους Κωνσταντίνο Μαρκίδη και Αντρέα Χριστοδούλου και καθηγήτρια τη Γεωργία Στεφάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα