Τα "μαζεύει" η Κυβέρνηση για την πώληση των φιλέτων

Τα «μαζεύει» η Κυβέρνηση όσον αφορά στην εν λευκώ νομοθεσία προκειμένου να μπορεί να πωλεί χωρίς την έγκριση της Βουλής κρατική περιουσία, βγάζοντας εξ αρχής στην πρώτη γραμμή μια σειρά από «φιλέτα» τα οποία προορίζονταν προς αποξένωση.

Ωστόσο, εξακολουθεί να επιμένει ότι θα πρέπει να της παραχωρηθεί η συγκεκριμένη εξουσία, την ώρα που νωρίτερα είχε προτείνει να της δοθεί η δικαιοδοσία για πώληση, μετά από απλή ενημέρωση της Βουλής, με την

Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου να καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Εξάλλου, χθες ενώπιον της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης κ. Κωνσταντίνου, κατέθεσε επιστολή του Υπουργού με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι ανησυχίες και οι επιφυλάξεις για τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την επιστολή, εκφράζεται η πολιτική βούληση για βέλτιστη και αξιόπιστη διαχείριση της κρατικής περιουσίας, επικαλούμενη την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30/7/2014, με βάση την οποία διεξήχθη μελέτη από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο κατάλογος με τα «φιλέτα» έχει καταρτιστεί σε συμφωνία με την ανωτέρω μελέτη, η οποία εξάλλου είναι ενδεικτική και αναλύει για πρώτη φορά τις προοπτικές εκμετάλλευσης και εμπορευσιμότητας των συγκεκριμένων κρατικών τεμαχίων, έτσι ώστε να μπορεί το κράτος να προγραμματίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα