ΤRT: Η Κύπρος φορολογικός παράδεισος των Ρώσων μοναρχών

"Μαγνήτης" η Ρωσία για ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες όλο και πιο πολύ απομακρύνονται από τις πολιτικές της ΕΕ. Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η TRT, κάνοντας αναφορά και στη χώρα μας.

Aναλυτής του TRT αναφέρει ότι οι συμμαχίες με τον Πούτιν στην Ευρώπη όλο και αυξάνονται, θέτοντας ως παράδειγμα και την Κύπρο.

Ο ευρωσκεπτικισμός ακμάζει στην Ευρώπη,

με τη Ρωσία και τη Δύση να βρίσκονται απέναντι και πολλούς ηγέτες χωρών να κλίνουν προς τον Πούτιν.

Από το 2014 η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας. Επίσης, όπως αναφέρει ο αναλυτής, η Μόσχα βρίσκεται σε «διαμάχη» με την Ευρώπη λόγω της υποστήριξης της πρώτης στην κυβέρνηση Άσαντ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το TRT όλο και περισσότερες χώρες αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πολιτική κατά της Μόσχας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετρά… φίλους του Πούτιν, αναφέροντας για την Κύπρο, πως ως μία από από τους πιο μεγάλους εμπορικούς συμμάχους της Ελλάδας, η οικονομική κρίση που χτύπησε την Αθήνα το 2009 είχε σοβαρές επιπτώσεις στην -όπως την αποκαλεί- «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

«Το 2011», συνεχίζει, « η Μόσχα χορήγησε στη Λευκωσία, η οποία είχε έλλειψη ρευστότητας, δάνειο ύψους 2.5 δις. Επίσης, όπως γράφει το TRT, η Κύπρος είναι «φορολογικός παράδεισος για Ρώσους ολιγάρχες».

Ο ε/κ ηγέτης, Νίκος Αναστασιάδης, είναι ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που επιδιώκει να εμποδίσει την ανανέωση κυρώσεων της ΕΕ, προσθέτει.

Ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις τόσο του κ.Αναστασιάδη όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατά τις επισκέψεις του στη Μόσχα, όπου και εμμέσως διαφώνησαν με την επιβολή κυρώσεων.

Άλλες χώρες για τις οποίες κάνει αναφορά ο συντάκτης του ρεπορτάζ είναι οι:

Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Εσθονία, Μολδαβία, Σερβία και Αρμενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα