Τ. Κάανεν: "Η ομάδα αξίζει την κορυφή"

Η διοίκηση του Απόλλωνα παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης στους εκπροσώπους του Τύπου τον Τον Κάανεν, ο οποίος διαδέχθηκε στον πάγκο της ομάδας τον Ιοάν Αντόνε. Ο Ολλανδός τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Κίρζης ο οποίος ανέφερε: «Θέλω να καλωσορίσω τον κύριο Κάανεν και τον κύριο Φωτόπουλο. Ο χρόνος που έγινε η αλλαγή δεν μας αφήνει να κάνουμε τίποτα άλλο από το να ριχθούμε στην δουλειά. Πήραμε αυτή την απόφαση σαν διοίκηση, για δύο λόγους. Γιατί ξέρει τον Απόλλωνα, είδε παιχνίδι και ξέρει τους

παίκτες μας και δεύτερος λόγος είναι ότι πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχει εμπειρίες, έχει δουλέψει με επιτυχία σε άλλες ομάδες στην Κύπρο. Μαζί με τον Κάανεν θα πετύχουμε τον στόχο που θέσαμε».

Σε ερώτηση για την χθεσινή του στάση στο θέμα αύξησης των ομάδων: «Η θέση του Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές. Ναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε μικρά Σωματεία αλλά όχι να θυσιάσουμε ότι καλύτερο συνέβη τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο μας. Δυστυχώς πλειοψηφία και δημοκρατία επικράτησε».

Για τα συμβόλαια που λήγουν και τον Χαμντανί: «Στο ΑΠΟΕΛ λήγουν οκτώ συμβόλαια και δεν είδα αντίστοιχη αντιμετώπιση. Ο Χαμντανί ζήτησε χρόνο να σκεφτεί τι θέλει να κάνει. Έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες, όντως έχει από τον Αστέρα όμως δεν συμφώνησε με κανέναν. Εμείς τον θέλουμε όμως έχει το δικαίωμα να πάρει τον χρόνο του, το έχει κερδίσει με την παρουσία του και τον χαρακτήρα του».

Για το αν φοβάται ότι με την χθεσινή του άρνηση στο θέμα της αύξησης των ομάδων, αν θα έχει… εχθρούς: «Έχω αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν πάω με το ρεύμα αλλά κάνω αυτό που πιστεύω. Ο Απόλλωνας θα κερδίσει το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο και δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα παρασκήνια ούτε κάτι άλλο».

Για τον Αντόνε και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Ο κόσμος δεν τον είδε με καλό μάτι από την αρχή και σε κάθε ευκαιρία υπήρχε η μουρμούρα. Ελπίζω αυτή η αλλαγή να ικανοποιήσει τον κόσμο και να έρθει και ο κόσμος κοντά να μας στηρίξει».

Για το παράπονό του: «Δεν επιτρέπεται να είμαστε στα πλέι οφ πρώτοι, να πάμε για τίτλο μετά από 10 χρόνια και να μην είναι ασφυκτικά γεμάτη η Δυτική».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Τον Κάανεν ο οποίος τόνισε:

«Μετά από έναν χρόνο είμαι πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Σωματείο για αυτή την φανταστική ευκαιρία που μου έδωσαν. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι παίκτες και η ομάδα έχουν αποδείξει ότι αξίζουν στην κορυφή.

Το dna της ομάδας είναι ίδιο με του Κάανεν, το πάθος, πολύ πάθος. Στην μια εβδομάδα που είμαι εδώ δουλεύω σκληρά. Η εβδομάδα των πληροφοριών έχει τελειώσει και τώρα πάμε στις πράξεις. Έχω βρει πολύ καλό υλικό και είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα της ομάδας αλλά και της εγκαταστάσεις και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αποτυχία. Η επιτυχία εξαρτάται από το πως διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα απογοητεύσω ποτέ τον κόσμο γιατί ξέρω και τι είμαι και τι μπορώ να κάνω. Από σήμερα θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να ξεκινήσουμε δουλειά».

Σε ερώτηση για τα πράγματα που θα αλλάξει, ο Κάανεν ανέφερε: «Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε που θέλει βελτίωση η ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Σε δύο πράγματα είμαι πολύ επικεντρωμένος. Ενδεχομένως οι παίκτες να ξέρουν την ποιότητα που έχουν αλλά όχι την δυναμική τους. Το δεύτερο είναι να παρουσιάσουμε την ομάδα σαν μια οικογένεια και ατομική ποιότητα θα είναι κάτι επιπλέον. Οι παίκτες θα μπαίνουν στο γήπεδο για να ακολουθήσουν τις οδηγίες και την τακτική».

Για την μάχη του τίτλου: «Όταν κοιτάξεις στην βαθμολογία όλοι είναι κοντά. Αυτό είναι καλό γιατί όλοι είναι θέλουν να νικήσουν. Εμείς βλέπουμε την ομάδα μας και προχωράμε. Θέλω όλοι να παίζουν με καρδιά και να τα δίνουν όλα. Να μην σκέφτονται τι θα γίνει το καλοκαίρι ή του χρόνου γιατί έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Και ναι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για τις πολλές απουσίες που έχει ενόψει Ομόνοιας: «Δεν το βλέπω έτσι καθώς όπως είπα το ρόστερ είναι φανταστικό και ο Απόλλωνας απέδειξε και στο παρελθόν ότι μπορεί να πάρει παιχνίδια και με απουσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα