Συζυγοκτονία Τρεμιθούσας: «Η Τζάνις ίσως να μην έπασχε από ανίατη ασθένεια»

Με την κατάθεση ειδικής αιματολόγου συνεχίστηκε την Τρίτη στο Κακουργιοδικείο Πάφου η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου γυναίκας στην Τρεμιθούσα. Κατηγορούμενος είναι ο 74χρονος σύζυγός της.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι η 74χρονη Τζάνις Χάντερ ίσως να μην έπασχε από ανίατη ασθένεια. Να σημειωθεί ότι τότε είχε γίνει γνωστό ότι η γυναίκα έπασχε από λευχαιμία. 

Ο 75χρονος σύζυγός της Ντέιβιντ, συνταξιούχος ανθρακωρύχος στο Northumberland, αρνείται ότι τη δολοφόνησε και οι δικηγόροι του είπαν ότι τον παρακάλεσε να δώσει τέλος στη ζωή της.

H

γιατρός της Χάντερ είπε στο δικαστήριο ότι έπασχε από έναν σπάνιο καρκίνο του αίματος, αλλά μπορεί να μην είχε τελικά λευχαιμία. Ο Χάντερ παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, αλλά το Δεκέμβριο κατέρρευσε η συμφωνία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τώρα δικάζεται για τη δολοφονία της.

Διαβάστε ακόμη: Φόνος Τρεμιθούσα: Αποδείχτηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση-Σε απολογία ο 74χρονος

Η αιματολόγος Δρ Ουρανία Σεϊμένη είπε ότι η ασθενής της είχε μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο (MDS), το οποίο δεν ήταν απαραίτητα θανατηφόρο.Ωστόσο, είπε στο δικαστήριο ότι το 30% των περιπτώσεων MDS οδηγούν σε λευχαιμία.

Ένας άλλος γιατρός που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο Δρ Ανδρέας Παντελίδης, τοποθέτησε το ποσοστό σε περίπου 45%, το οποίο η Δρ Σεϊμένη απέδωσε σε διαφορετική βιβλιογραφία.

Η αιματολόγος είπε στο δικαστήριο ότι δεν μπορούσε να πει πόσο θα ζούσε η ασθενής της , αν ήταν δύο μήνες, δύο χρόνια ή περισσότερο. Ο Δρ Σεϊμένι είπε ότι η Χάντερ είχε ταραχτεί όλο και περισσότερο με τις ενέσεις και τις μεταγγίσεις αίματος, οι οποίες θα βοηθούσαν στην αναιμία, ένα κοινό σύμπτωμα του ΜΔΣ.

Η ασθενής της είχε χάσει βάρος, παραπονέθηκε για πόνο και είχε διάρροια, γι' αυτό συνέστησε κολονοσκόπηση για να εκτιμηθεί η αιτία. Είπε επίσης ότι σχεδίαζε επίσης ένα μυελόγραμμα, το οποίο χρησιμοποιείται για έλεγχο για λευχαιμία.

Η Χάντερ δεν πήγε στο ραντεβού  που είχε στις 9 Νοεμβρίου, αλλά πήγε για μετάγγιση αίματος περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Χωρίς το μυελόγραμμα, η Δρ Σεϊμένη είπε ότι δεν μπορούσε να δηλώσει οριστικά εάν η Χάντερ είχε λευχαιμία ή όχι. Ακόμη, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο Χάντερ είχε πάει με τη σύζυγό του σε κάθε ραντεβού.

Σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Χάντερ, Μάικλ Πόλακ είπε: «Η γιατρός είπε ότι η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε, πονούσε πολύ και είχε άλλα συμπτώματα επίσης. Ο Χάντερ μπορεί να εξηγήσει σε όλους μας γιατί το έκανε τη Δευτέρα. Κάθεται εκεί (στο εδώλιο) για τόσο πολύ καιρό, ακούγοντας τα στοιχεία χωρίς όμως να μπορεί να απαντήσει. Θέλει να μας δώσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας και να πει σε όλους τι συνέβη». 

Το ζευγάρι μετακόμισε από το Ashington στην Πάφο πριν από 20 χρόνια. Ο κ. Χάντερ, ο οποίος αρνείται τον φόνο, αναμένεται να καταθέσει στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: 

Συζυγοκτόνος Τρεμιθούσας: «Φρικτό αλλά θα το ξαναέκανα για να μην υποφέρει»

Φόνος Τρεμιθούσας: «Μια πράξη αγάπης- Θα μπορούσαν να ήταν όλα διαφορετικά»

Keywords
Τυχαία Θέματα