Συστάσεις ενόψει α' φάσης χαλάρωσης των μέτρων και δωρεάν μάσκες
Συστάσεις και οδηγίες προς το κοινό, αλλά και σε διευκρινήσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους, δίνουν με ανακοινώσεις τους ο ΠΙΣ, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Αθηένου.
Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, καλεί το κοινό να κάνει πράξη το σύνθημα «Χέρια (πλένουμε) - Αποστάσεις (κρατάμε) - Mάσκες (φοράμε)» με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης της πρώτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων εναντίον του κορωνοϊού.
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η νέα καθημερινότητα ξεκινά και αυτό
Προς αυτό το σκοπό, σημειώνει, κάνουμε πράξη το σύνθημα:
« Χέρια(πλένουμε) - Αποστάσεις(κρατάμε) - Mάσκες(φοράμε)»
Σημειώνοντας ότι επιστρέφουμε στην ομαλότητα με πειθαρχία και χωρίς εξαιρέσεις, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι επιβάλλεται να συμμορφωθούμε όλοι καθώς ο Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις.
Οι νέες συνήθειες είναι: Καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι ή αλκοόλ.Τήρηση αποστάσεων μεταξύ μας και αποφυγή των επαφών στις μετακινήσεις μας. Χρήση προστατευτικής μάσκας, πάντα και χωρίς εξαιρέσεις, όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού.
Τα μέτρα προστασίας έχουν αποτέλεσμα, εάν εφαρμόζονται από όλους, επισημαίνει.
Καλεί τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας και να διασφαλίσουν την εφαρμογή τους αφού έτσι προστατεύονται οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και κατ’ επέκταση τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των επιχειρήσεων τους.
Δήμος Αθηένου
---
Σχετικές ρυθμίσεις για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε και ο Δήμος Αθηένου και απευθύνει έκκληση προς το κοινό όπως συμμορφωθεί πλήρως με τα Διατάγματα που έχουν εκδοθεί από όλα τα αρμόδια Υπουργεία.
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, θα ισχύουν τα πιο κάτω μέτρα/ρυθμίσεις.
Θα επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις στον Δήμο, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως η χρήση μάσκας και γαντιών από επισκέπτες, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο μέσα στο κτίριο του Δήμου, χρήση απολυμαντικού χεριών, απόσταση δύο μέτρων από άλλους κ.λπ.
Όσοι δεν θα έχουν μάσκα, θα μπορούν να προμηθεύονται στην είσοδο του κτιρίου. Δεν μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα στον Δήμο πέραν των τριών ατόμων.
Άτομα που θα αναμένουν έξω από το κτίριο θα πρέπει επίσης να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Προτρέπεται το κοινό να επισκέπτεται τον Δήμο για επείγοντα θέματα μόνον. Για μη επείγοντα, καλείται να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη δωρεάν γραμμή του Δημότη στο τηλέφωνο 24524004 ή/και στα Γραφεία του Δήμου στο 24811370.
Εξάλλου, το ταμείο του Δήμου θα είναι ανοικτό από τις 7.30 ως τις 18.00, με πιστή εφαρμογή των πιο πάνω. Σε ό,τι αφορά πληρωμές προς τον Δήμο και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αθηένου, το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί, όπου είναι δυνατόν, την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω της JCC.
Σημειώνει ότι δεν θα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με συμμετοχή του κοινού.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης και άλλοι Αθλητικοί Χώροι του Δήμου, τα Δημοτικά Πάρκα, οι Παιχνιδότοποι, άλλοι ανοικτοί χώροι και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, θα παραμείνουν κλειστά.
Επίσης δεν θα τελούνται πολιτικοί γάμοι.
Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού
----------
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) βάσει του διατάγματος της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο από τις 4 Μαΐου 2020 τίθεται σε πλήρη λειτουργία ο Δημόσιος και ευρύτερος Δημόσιος Τομέας και με βάση τα μέτρα προστασίας που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώνει ότι τα τμήματα τα οποία εξυπηρετούν το κοινό (π.χ. τμήμα έκδοσης δελτίων υγείας) θα λειτουργήσουν κανονικά, εφαρμόζοντας πάντοτε τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και φυσικής αποστασιοποίησης.
Σχετικά με όλα τα άλλα τμήματα και υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός, η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ με διευθέτηση ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα αρμόδια Τμήματα. Επισημαίνεται ότι η είσοδος στον Οργανισμό θα επιτρέπεται μόνον σε όσους διαθέτουν μάσκα και γάντια.
Αιτήσεις / Έντυπα / Σχέδια / Δικαιολογητικά κ.α., θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά, και σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, να τοποθετούνται στο ειδικό κιβώτιο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του Οργανισμού για παραλαβή από τους λειτουργούς του Οργανισμού χωρίς προσωπική επαφή.
Πληρωμές προς το Λογιστήριο του Οργανισμού να γίνονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά στους λογαριασμούς:
Τράπεζα Κύπρου: CY63 0020 0110 0000 0001 1059 6700 / SWIFT (BIC code) BCYPCY2N
Ελληνική Τράπεζα: CY28 0050 0121 0001 2101 0325 3001 / SWIFT (BIC code) HEBACY2N
και στη συνέχεια να ενημερώνεται ο Οργανισμός στην ηλεκτρονική διεύθυνση accounts@sportskoa.org.cy. Στην ενημέρωση θα πρέπει να περιλαμβάνονται απαραιτήτως:
η ημερομηνία πληρωμής, το ποσό πληρωμής, ο φορέας που πληρώνει, ο λόγος για τον οποίο γίνεται η πληρωμή και διεύθυνση (φυσική ή ηλεκτρονική) για να αποσταλεί η απόδειξη είσπραξης.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, επιταγές και/ή μετρητά να τοποθετούνται σε φάκελο στον οποίο να συμπεριλαμβάνονται τα πιο πάνω στοιχεία και να τοποθετείται στο ειδικό κιβώτιο.
Η καταβολή πληρωμών από τον Οργανισμό θα πραγματοποιείται κυρίως με τραπεζικά εμβάσματα. Ως εκ τούτου, οι προμηθευτές του Οργανισμού θα πρέπει να συνοδεύουν τα τιμολόγιά τους με πιστοποιητικό ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους.
ΤΕΒΕΑ
----
Μάσκες σε δικαιούχες επιχειρήσεις, τις οποίες παρέλαβε από το Υπουργείο Υγείας, διανέμει η ΤΕΒΕΑ.
Η ΤΕΒΕΑ υπενθυμίζει ότι με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας δικαιούχοι για δωρεάν μάσκες είναι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. οδηγοί λεωφορείων), σε εσωτερικούς χώρους ιδιωτικών επιχειρήσεων που εξυπηρετούν κοινό και αυτοί που εργάζονται σε θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (π.χ. ταμίες, εξυπηρέτηση πολιτών κ.λπ.),
Με βάση τις οδηγίες, σημειώνει, θα δίδεται 1 μάσκα ανά εργαζόμενο ανά ημέρα και θα δίδονται σε επιχειρήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων τους που εξυπηρετούν κοινό. Για παράδειγμα εργαζόμενοι σε αποθήκες, κουζίνες, παραγωγή κ.λπ. δεν μπορούν να παραλάβουν μάσκες σε αυτό το σημείο. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα δοθούν μάσκες για τους πελάτες των επιχειρήσεων. Η χρήση της μάσκας από τους πελάτες συστήνεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική, ούτε αποτελεί ευθύνη της επιχείρησης.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού μασκών θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από αύριο ή που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Με βάση τη διαθεσιμότητα των μασκών θα δίδεται ο αντίστοιχος αριθμός μασκών για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης για 5 μέρες. Εφόσον διατεθεί νέα ποσότητα από το Υπουργείο Υγείας η διάθεση θα συνεχιστεί.
Η διάθεση των μασκών ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 03 Μαΐου 2020 και θα συνεχιστεί μέχρι εξάντλησης του αποθέματος. Σήμερα διανέμονται από τις 1500 μέχρι τις 1700 από τα γραφεία ΤΕΒΕΑ, Αντώνη Παπαδόπουλου 9, Κτίριο Κουτσόλουκα 2ος όροφος, Παραλίμνι (τηλ. 23812412/99811300). Τη Δευτέρα και μέχρι την εξάντληση του αποθέματος, από τα γραφεία ΤΕΒΕΑ,και τον χώρο στάθμευσης Κοινοτικού Μεγάρου Φρενάρους κατά τις ώρες: 8:00 - 12:00 &14:00 - 17:00
Η ΤΕΒΕΑ παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους να τηλεφωνούν προηγουμένως για αποφυγή συνωστισμού και κατά τη διαδικασία παραλαβής των μασκών να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, ενώ σημειώνει ότι γα την παραλαβή μασκών είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί από κάθε επιχείρηση υπεύθυνη δήλωση η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για έλεγχο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φθιώτιδα: Ο έλεγχος για κορονοϊό αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα
- Ηλίας Μόσιαλος: Τελιικά μήπως ήμασταν υπερβολικοί; Γιατί όλος αυτός ο χαμός;
- Ανώγεια: Βαφτίστηκε το παιδί του Γιώργου Ξυλούρη λίγο πριν την κηδεία του - Το σπαρακτικό έθιμο
- Κορονοϊός: «Έβρεξε»...300άρια - Χαμός στους δρόμους
- Αποκάλυψη: Eρχονται «τρελές» προσφορές για αυτοκίνητο…
- Απόψε το μεγάλο ''ευχαριστώ'' !
- Βεντέτα στα Ανώγεια: Ανατριχιάζει το μοιρολόι της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη
- Εξιχνιάστηκε κλοπή 20.000 ευρώ από ταχυδρομικό υπάλληλο στις Σέρρες
- Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα από 4 Μαΐου
- Netflix: Η ταινία με τον Μπερλίν του Casa de Papel που θα σε καθηλώσει
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ιταλία: Επιτρέπονται οι συναντήσεις, όταν υπάρχει «μόνιμη αισθηματική σχέση»
- Ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια για τη μεταγραφή "μπαμ"!
- Ελ. Αμμόχωστος: Στο κελί 4 πρόσωπα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
- Κύπρος: Αυτά είναι τα προληπτικά μέτρα χρήσης Αθλητικών Χώρων
- Γονείς Μέσης: Με προτεραιότητα την προστασία υγείας, η επιστροφή μαθητών
- Έντονος ο Φερέιρα: «Ας ακούσουμε τους παίκτες...»
- ΗΒ: Κύπρια απεβίωσε από κορωνοϊό: Την «ακολούθησε» ο σύζυγός της ένα μήνα μετά
- Πανδημία και δάνεια : Όταν οι σημερινοί δεν νοιάζονται για τους αυριανούς
- Υπεραγορές Παπαντωνίου: Η επίσημη ανακοίνωση για το κρούσμα στην Π. Χρυσοχούς
- «Δεν φοβάμαι να πω ότι παρακαλούσα για χρήματα»

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Συστάσεις ενόψει α' φάσης χαλάρωσης των μέτρων και δωρεάν μάσκες
- Ιταλία: Επιτρέπονται οι συναντήσεις, όταν υπάρχει «μόνιμη αισθηματική σχέση»
- Σπουδαίο ντιλ αξίας 100 εκατ. ευρώ για τον Στέρλινγκ!
- Τα πρώτα λόγια του φερόμενου δράστη του φονικού στην Κρήτη (pics)
- Ιντερ: Ζήτησε Πογκμπά ο Κόντε
- Κοντά στις 50.000 ευρώ τα έσοδα από τις δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων
- Φωτιά απείλησε το δασικό Πάρκο Αθαλάσσας
- Ντελ Πιέρο: «Πότε έδωσε ασίστ ο Ιντζάγκι;»
- ΗΒ: Κύπρια απεβίωσε από κορωνοϊό: Την «ακολούθησε» ο σύζυγός της ένα μήνα μετά
- Έντονος ο Φερέιρα: «Ας ακούσουμε τους παίκτες...»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το φανταστικό κόλπο που βρήκαν δύο γείτονες για να πιουν το ποτό τους εν μέσω της καραντίνας -Το βίντεο που έγινε viral
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Βέλη» κατά παικτών – «Δούλεψαν το 65% και θέλουν να πληρωθούν το 80%;»
- Κικίλιας – Μπαλατσινού: Στο κομμωτήριο με τον σκύλο… ολοταχώς
- Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν: Ερχεται η έκτακτη εκπομπή του OPEN
- Για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια μια καφέ αρκούδα στη βορειοδυτική Ισπανία
- Τσίπρας: Η κυβέρνηση να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του
- Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Ας αναλογιστούμε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας»
- Φερέιρα: «Ας ακούσουμε τους ποδοσφαιριστές κι όχι αυτούς που είναι πίσω από τα γραφεία»
- Ιδιωτικές μπίζνες με οχήματα των δήμων