Συστάσεις Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για αριθμό συμμετοχών στο τελευταίο ντιπέιτ

Σε συστάσεις προς τους τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς προβαίνει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη σύνθεση του τελευταίου προγραμματισμένου διακαναλικού ντιμπέιτ την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με επιστολή ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αναφέρεται συγκεκριμένα σε παράπονα που έχει λάβει από τους υποψήφιους Αχιλλέα Δημητριάδη και Χρίστο Χρίστου, για τον αποκλεισμό τους από το τελευταίο ντιμπέιτ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια (Sigma, Omega,

Antena, Alpha) έχουν προγραμματίσει το τελευταίο ντιμπέιτ  με προσκεκλημένους μόνο τους τρεις υποψήφιους (Νεοφύτου, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη).

«Σας υπενθυμίζω ότι με προηγούμενες σχετικές μου επιστολές, είχα ήδη εκφράσει την πεποίθησή μου για το γεγονός πως, η όσο το δυνατόν διευρυμένη συμμετοχή υποψηφίων, ειδικότερα σε δικαναλικές τηλεμαχίες, εξυπηρετεί άμεσα τις υποχρεώσεις σας ως τηλεοπτικοί οργανισμοί. Υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία και αφορούν στην έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση των πολιτών και την ισότιμη προβολή των υποψηφίων από τα τηλεοπτικά σας προγράμματα», σημειώνει επιστολή»

Στο πλαίσιο αυτό  η Πρόεδρος της Αρχής η Ρόνα Κασάπη, σημειώνει «χωρίς καμία πρόθεση για παρέμβαση στη δομή των προγραμμάτων σας, ευελπιστώ ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις ούτως ώστε και η επόμενη διακαναλική τηλεμαχία να συμπεριλάβει και άλλους υποψήφιους, πέραν των τριών βασικών».

Ξεκαθαρίζει τέλος, ότι η συγκεκριμένη επιστολή της δεν αναιρεί το δικαίωμα της Αρχής «να προχωρήσει και να διερευνήσει τα υπό αναφορά παράπονα και/ή άλλα που τυχόν υποβληθούν, σε σχέση με την προγραμματισμένη μετάδοση της επόμενης διακαναλικής τηλεμαχίας από τους οργανισμούς σα

Keywords
Τυχαία Θέματα