Συστάσεις από Ευρωπαϊκό έργο για ενίσχυση ευημερίας παιδιών θύματα απαγωγής

Ευρωπαϊκό έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευημερίας των παιδιών σε όλα τα στάδια μιας διεθνούς απαγωγής παιδιών, παρέχοντας κατευθυντήριες γραμμές και καλές πρακτικές σε νομικούς και άλλους επαγγελματίες.

Το έργο INCLUDE είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το πρόγραμμα Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο το Hope For Children CRC Policy Center (Κύπρος) συμμετέχει μαζί με τους εταίρους Missing Children Europe (Βέλγιο), University of Antwerp (Βέλγιο) και Hintalovon

(Ουγγαρία).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Hope For Children, όταν τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με μια διεθνή απαγωγή, αισθάνονται απογοητευμένα λόγω της έλλειψης σαφούς επικοινωνίας και της περιορισμένης κατανόησης της κατάστασης. Επιπλέον, τα παιδιά αισθάνονται ότι η γνώμη τους δεν λαμβάνεται πάντοτε υπόψη, ακόμη και αν ακούγονται κατά την νομική διαδικασία. Μια ανεπιθύμητη έκβαση για το παιδί οδηγεί σε αισθήματα απόγνωσης και άγχους, συμπληρώνεται.

Δημοσιεύεται παράλληλα ο οδηγός καλής πρακτικής του INCLUDE, με συστάσεις με βάση τις απόψεις των παιδιών και των νέων προς τους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε διεθνείς απαγωγές παιδιών, καθώς και βίντεο στο YouTube με θέμα "Η οπτική των παιδιών στις περιπτώσεις απαγωγής παιδιών", το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου.

Διαβάστε επίσης 

Επ. Ανθρ. Δικαιωμάτων: Στο επίκεντρο αδυναμίες υπηρεσιών στο θέμα Trafficking

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα