Σύσκεψη για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπηρεσιακή σύσκεψη για ανασκόπηση της πορείας εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών, μετά και την ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε μέχρι τον Μάρτιο 2018, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να είναι σε θέση να ανακοινώσει τους Πίνακες Διορισίμων.

`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση

που εκδόθηκε από το Υπουργείο, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, στην πρώτη εξέταση, που ήταν υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους και αφορούσε στη Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας, παρακάθισαν 4,915 υποψήφιοι. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή των υποψηφίων στις επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017, δεν επηρεάστηκε από τη χρονική μετακίνησή τους, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία προσήλθε στις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν άμεση δημοσιοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων όλων των γνωστικών αντικειμένων, άμεση έναρξη των διαδικασιών βαθμολόγησης των εξεταστικών δοκιμίων και ανάρτησης των λύσεων, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των συντονισμών βαθμολόγησης και της δοκιμαστικής βαθμολόγησης, ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών βαθμολόγησης, ελέγχων, μηχανογράφησης και εξαγωγής των αποτελεσμάτων, ώστε οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 και αποστολή των αποτελεσμάτων στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως προβλέπεται και στη σχετική νομοθεσία, να ανακοινωθεί ο Πίνακας Διορισίμων. Με βάση τον Πίνακα αυτό, θα γίνουν οι πρώτοι διορισμοί με το Νέο Σύστημα Διορισμών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι προτρέπονται εκ νέου όπως παρακολουθούν σε τακτική βάση την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τις Εξετάσεις Διορισίμων:diorisimoi.moec.gov.cy/index.php/el/, με σκοπό την ενημέρωσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα