Συντονίζονται οι εκπ. οργανώσεις – Καταγγέλλουν τον Υπουργό

Στην «εκπνοή» της σχολικής χρονιάς διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας.

Η έκκληση του Κώστα Χαμπιαούρη να πέσουν οι τόνοι, επαναλαμβάνοντας πως «η πόρτα του είναι ανοικτή», πέφτουν στο κενό.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα συντονίσουν τις ενέργειες τους σε συνάντηση, που θα έχουν στις 11 το πρωί.

Η κατάσταση οξύνθηκε μετά τις καταγγελίες του Υπουργού Παιδείας ότι Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔ επιχείρησαν να επηρεάσουν

το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, την ώρα που λαμβάνονταν καταθέσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον μοιραίο τραυματισμό του 10χρνου μαθητή στο Αλεθρικό.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, χαρακτήρισε απαράδεκτο να θεωρεί ένας Υπουργός ότι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας μιας εκπαιδευτικής οργάνωσης είναι δυνατόν να επιχειρήσουν να παρέμβουν σε υπό διεξαγωγή έρευνα.

Η ΠΟΕΔ, μετά τη διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για οποιοδήποτε θέμα, με εξαίρεση τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, προτίθεται να καταγγείλει τον Υπουργό Παιδείας στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, σχετικά με τη στάση του έναντι συνδικαλιστών της οργάνωσης, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Φίλιος Φυλακτού, θα ενημερώσει σήμερα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις των δασκάλων στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια θα ενημερώσει και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ε.Ε.

Η ΟΕΛΜΕΚ θα συγκαλέσει την Πέμπτη Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, δήλωσε ότι πέρα από την ηθική συμπαράσταση και τη συναδελφική αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς της ΠΟΕΔ, υπάρχει και θέμα ουσίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα να δοθούν οδηγίες για τη σύλληψη συντεχνιακών.

Η ανάγκη επαναξιολόγησης της πολιτικής ασφάλειας στα σχολεία θα απασχολήσει, εξάλλου, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στη συνεδρίαση της την Τετάρτη (23/5).

Keywords
Τυχαία Θέματα