Συνομιλίες Τσίπρα με Γιούνκερ, Σούλτς και Ντράγκι

Μέσα σε ένα κλίμα όπου γίνεται λόγος για «αγωνιώδεις πολιτικές προσπάθειες» και διεργασίες για «μία συνεννόηση» με τους εταίρους έστω και την υστάτη ώστε «να αποφευχθούν τα χειρότερα», ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες σήμερα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και των Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Δεν δημοσιοποιείται το περιεχόμενο των συνομιλιών, κι ούτε

έχει γίνει γνωστό ποιος είχε την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το κλίμα ανάμεσα στους εταίρους, που μεταφέρθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό «είναι εξαιρετικά βαρύ».

Σημειώνουν δε ότι εάν είναι να υπάρξει κάποια «δραματική μεταστροφή» στις λίγες ώρες που απέμειναν μέχρι να μείνει η Ελλάδα εκτός «της προστασίας ενός προγράμματος» και να καταβληθείσα δόση στο ΔΝΤ προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία «η κίνηση πρέπει να γίνει μόνο από την Αθήνα».

Πριν από λίγο, 14:05, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο γραφείο του, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα καταβληθεί σήμερα η δόση στο ΔΝΤ.

Η προθεσμία για αυτήν την καταβολή λήγει απόψε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα