Συνολικά 115 μετανάστες σε ένα 24ωρο στην Κύπρο -Αύξηση στις ροές δια θαλάσσης

Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσεται το μεταναστευτικό στην Κύπρο. Τρία πλοιάρια με παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκαν σε λιγότερο από 24ωρες, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Στο τελευταίο που εντοπίστηκε περίπου 3 ναυτικά μίλια από την ακτή τα ξημερώματα, επέβαιναν 18 άτομα, Συριακής καταγωγής, ανάμεσά τους και ασυνόδευτα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος έμπαζε νερά, ενώ ένα από τα παιδιά έχασε τις αισθήσεις του.

Δείτε επίσης: Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές – Στο Πουρνάρα οι 86 παράτυποι μετανάστες

Απότοκο

των καλών καιρικών συνθηκών η αυξημένη ροή αφίξεων παράτυπων μεταναστών δια θαλάσσης, επισημαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, αύξηση παρουσιάζουν οι ροές δια θαλάσσης.

Η συμφωνία με τον Λίβανο για την επιστροφή μεταναστών φαίνεται πως δεν απέδωσε καθώς πρόκειται για ευγενική παραχώρηση του Λιβάνου χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο.

Οι ποινές των διακινητών, αν και έχουν αυξηθεί με τροπολογία, ωστόσο δεν εφαρμόζονται, με το Υπουργείο να προσπαθεί να χτυπήσει «το κακό στην ρίζα του».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 20Αυγούστου αφίχθηκαν στο νησί δύο πλοιάρια, το ένα το πρωί με 11 μετανάστες και το άλλο το απόγευμα με 85 άτομα.

Σκάφος με μετανάστες βούλιαξε στο Κάβο Γκρέκο-Στο νοσοκομείο ένα παιδί

Τα 4 πρόσωπα που συνελήφθησαν από το δεύτερο πλοιάριο τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση, στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Σκάφος με μετανάστες βούλιαξε στο Κάβο Γκρέκο-Στο νοσοκομείο ένα παιδί

Keywords
Τυχαία Θέματα