Συνεργατισμός: Αντίδραση Οικολόγων για αναβολή της συζήτησης

Κατηγορίες εξαπολύει το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε σχέση με την απόφαση για αναβολή της συζήτησης που αφορά τον Συνεργατισμό στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το κίνημα των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερωτάται, σε ανακοίνωσή του, ποιον εξυπηρετεί η αναβολή της συζήτησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση το κόμματος:

Ποιον εξυπηρετεί η αναβολή της συζήτησης για τον Συνεργατισμό;

Η απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για αναβολή της

συζήτησης για τον Συνεργατισμό, μετά από πρόταση του κ. Νεοφύτου, βρίσκεται σε απολύτως λάθος κατεύθυνση. Ακολουθεί βεβαίως την πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης, να αποφεύγει να συζητά με τη Βουλή για τα κρίσιμα ζητήματα, επιδιώκοντας είτε να δημιουργήσει τετελεσμένα είτε απλώς να μεταθέσει χρονικά την επίλυση των προβλημάτων. Όταν όμως θέλει να επιβάλει νομοθεσίες και χρειάζεται την ψήφο της Βουλής, ξέρει τον δρόμο της συναίνεσης.

Την ώρα όμως που με fast track διαδικασίες ο Συνεργατισμός "ξεπουλιέται", αναρωτιόμαστε ποιος εξυπηρετείται όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένει στο σκοτάδι; Πώς είναι δυνατόν, από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα του θέματος, ιδίως δε μετά και την έκθεση - κόλαφο του οίκου Moody's για τον Συνεργατισμό, ορισμένοι να επιχειρούν με κάθε τρόπο τη μη συζήτηση του θέματος.

Ο πρόεδρος του Κινήματος και μέλος της επιτροπής, κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε σχετικά:

"Είναι με έκπληξη που παρατηρούμε τη συνέχιση μιας αλλοπρόσαλλης τακτικής από τη μεριά της πλειοψηφίας, αναφορικά με τη διαχείριση του Συνεργατισμού. Η αναβολή της σημερινής συζήτησης, ευλόγως στέλνει μηνύματα ανησυχίας και επιβεβαιώνει τις υποψίες για το μέλλον του Συνεργατισμού".

Keywords
Τυχαία Θέματα