Συνεργάτες του Ναβάλνι μεταδίδουν εικόνες με διαμαρτυρίες στη Ρωσία

Η ομάδα συνεργατών του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανέφερε σήμερα --τρίτη και τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία-- σειρά διαμαρτυριών κατά της αναμενόμενης επανεκλογής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη ρωσική άπω Ανατολή, στο Βλαδιβοστόκ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Ομσκ, το Ιρκούτσκ και άλλες πόλεις της Σιβηρίας, πολίτες συμμετείχαν στην εκστρατεία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», όπως έδειξαν οι συνεργάτες του Ναβάλνι μέσω live stream

στο YouTube. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν επίσης σχηματίσει ουρά σε εκλογικό τμήμα στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια.

Άλλοι αντίπαλοι του Πούτιν, όπως ο εξόριστος Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης κάλεσε τους πολίτες να μην φοβούνται και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αυτή.

Η χήρα του Ναβάλνι συμμετέχει σε μεσημεριανή διαμαρτυρία εναντίον του Πούτιν στο Βερολίνο, σύμφωνα με ακτιβιστές

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, έλαβε μέρος σε διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βερολίνο.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς ανήρτησε στο X φωτογραφίες που δείχνουν τη Ναβάλναγια να στέκεται στη σειρά στο Βερολίνο όπου Ρώσοι στέκονται στην ουρά για να ψηφίσουν. Ακτιβιστές είπαν πως ορισμένοι άνθρωποι φώναξαν "Γιούλια, Γιούλια" και χειροκρότησαν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - dpa 

Keywords
Τυχαία Θέματα