Συνεργασία ΡΙΚ με Google και EBU για ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού

Το ΡΙΚ έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Google και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) για την ψηφιοποίηση οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού διάρκειας 17 χιλιάδων ωρών, που αφορά την περίοδο 1990 – 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ, η συμφωνία υπογράφηκε πρόσφατα και άρχισε ήδη η υλοποίησή της.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του νέου έργου άρχισαν να αποστέλλονται στο Μόναχο, όπου βρίσκονται

οι εγκαταστάσεις της Google, για να ψηφιοποιηθούν, 17.000 κασέτες με μαγνητικό αρχειακό υλικό, πνευματικής ιδιοκτησίας του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Το υλικό, συνολικής διάρκειας 17 χιλιάδων ωρών, το οποίο εκ της φύσης του υπόκειται στη φθορά του χρόνου, θα διασωθεί με τον τρόπο αυτό και μελλοντικά θα τεθεί στην διάθεση του κοινού, μέσω των προγραμμάτων του ΡΙΚ και της Πλατφόρμας του Ψηφιακού Ηρόδοτου https://www.digital-herodotus.eu/.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη βάση της συμφωνίας με την EBU, η Google προσφέρθηκε να ψηφιοποιήσει το υλικό δωρεάν για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης. Το ΡΙΚ ανέλαβε την οργάνωση, αποστολή και ασφάλιση του υλικού.

Το οπτικοακουστικό υλικό του παρόντος έργου αποτελεί μέρος του συνόλου του αρχειακού υλικού του ΡΙΚ το οποίο φυλάσσεται στην πρωτότυπη μορφή του. Το παρόν έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες, ενώ η τεκμηρίωση του υλικού θα αποτελέσει αντικείμενο νέου έργου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεργασία ΡΙΚ, Google, EBU,synergasia rik, Google, EBU